ΚΕ: Κάποιοι στέλλουν λανθασμένα μηνύματα που πλήττουν την αξιοπιστία μας

19:54 22/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επικρίσεις εναντίον της αντιπολίτευσης ότι με τις δηλώσεις της στέλλει λανθασμένα μηνύματα στο εξωτερικό που πλήττουν την αξιοπιστία της χώρας μας, διατύπωσε το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η Κυβέρνηση προβαίνει σε προσεκτικές και υπεύθυνες κινήσεις και διαβουλεύσεις αναφορικά με τα θέματα της οικονομίας υπό το φως της ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών».

«Εχουμε ισχυρή άποψη ότι οι πολλές δηλώσεις όχι

μόνο δεν βοηθούν, αλλά δυσκολεύουν την κατάσταση, πολύ περισσότερο δε δηλώσεις που γίνονται από ορισμένους που μονίμως κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι δήθεν δεν έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, ότι η Κυβέρνηση δήθεν μένει απαθής μπροστά στα διαρθρωτικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, διότι με αυτές τις δηλώσεις αποστέλλονται λανθασμένα μηνύματα στο εξωτερικό και είναι δηλώσεις που πλήττουν την αξιοπιστία της χώρας μας», σημείωσε.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα και θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα και διαρθρωτικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα αυτών των μέτρων είναι ήδη ορατά.

Εφερε ως παράδειγμα τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και τη μείωση των δαπανών στη Δημόσια Υπηρεσία, μέτρα τα οποία, όπως ανέφερε, δεν προέκυψαν από το πουθενά, αλλά προέκυψαν από τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Ο Εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε σημερινές δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος, όπως ανέφερε, μίλησε για έλλειψη υπευθυνότητας.

«Θα θέλαμε να ρωτήσουμε πόσο υπεύθυνο είναι αν κάθε μέρα, ανάλογα με την επικαιρότητα, γίνονται δηλώσεις και καλείται η Κυβέρνηση να παίρνει αποφάσεις έτσι όπως ο κ. Νεοφύτου καταλαβαίνει αυτές τις αποφάσεις», πρόσθεσε

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου «πριν από καμιά δεκαριά μέρες κατηγορούσε την Κυβέρνηση ότι δήθεν έχασε ευκαιρία διότι δεν υπέβαλε αίτηση ένταξης στο Μηχανισμό Στήριξης μαζί με την Ισπανία. Η Ισπανία ακόμη δεν έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στο Μηχανισμό Στήριξης».

Είπε ακόμη ότι ο κ. Νεοφύτου κατηγορούσε την Κυβέρνηση διότι δεν υπέβαλε αίτηση για ένταξη στο Μηχανισμό πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα και τώρα ‘ανακάλυψε’ άλλα πράγματα για να κατηγορεί την Κυβέρνηση.

Ο Εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι “crash test της υπομονής δεν είναι η Κυβέρνηση που κάνει, crash test της υπομονής, της κοινωνίας και του κόσμου είναι ο κ. Νεοφύτου που κάνει με τις καθημερινές του δηλώσεις”.

Aφού σημείωσε ότι είναι δικαίωμα του να κάνει δηλώσεις όπως δικαίωμα να κάνει δηλώσεις έχει και ο καθένας, η Κυβέρνηση «ενόψει της κατάστασης της οικονομίας και της προσπάθειας που συνεχίζεται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι προκλήσεις θα συνεχίσει να παραμένει υπεύθυνη, σοβαρή και προπάντων χωρίς πολλές δηλώσεις».

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς της αντιπολίτευσης ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί η συνάντηση των πολιτικών κομμάτων μ

Keywords
Τυχαία Θέματα