Δεν υπάρχει στο πρόγραμμα συνάντηση των δύο ηγετών αυτή τη στιγμή λέει ο Ντάουνερ

19:12 22/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στον προγραμματισμό των ΗΕ οποιαδήποτε συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, δήλωσε το απόγευμα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Ντάουνερ – ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση και με τον Τ/κ ηγέτη – είπε ότι το πρωί συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των δύο ηγετών με τις ομάδες τους και ότι αυτή τη στιγμή καταγράφεται πραγματική πρόοδος σε ό,τι αφορά την αναβίωση και αναζωογόνηση των τεχνικών επιτροπών.

Είπε

ότι οι συναντήσεις είναι τώρα πιο συχνές, καινούργια πρόσωπα διορίζονται στις επιτροπές αυτές και υπάρχει – όπως δήλωσε – η αίσθηση ότι «εμβολιάζονται αυτές οι επιτροπές με νέα ενέργεια».

Είπε ακόμη ότι αυτές οι επιτροπές έχουν την προοπτική να μετριάσουν την πίεση που νοιώθει ο λαός στο νησί, εκφράζοντας την ελπίδα να μπορέσουν να προωθήσουν πρωτοβουλίες που θα είναι επιτυχημένες. Είπε ότι στο παρελθόν αναλήφθηκαν τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά δεν ήταν αρκετές.

Ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι αυτή την περίοδο τα ΗΕ επιθυμούν να δουν τις τεχνικές επιτροπές να εργάζονται καλύτερα, έγιναν όπως είπε και συζητήσεις για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και πώς οι δύο πλευρές θα ήθελαν να δουν τη διαδικασία να κινείται από δω και μπρος.

Είπε ότι οι συζητήσεις επί αυτού του θέματος θα συνεχιστούν και θα γίνεται ανταλλαγή ιδεών οι οποίες προέρχονται από τα ΗΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι τεχνικές επιτροπές έχουν καταγράψει ωφέλιμη πρόοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα