Καταδίκη από ΚΣΣΕ για θάνατο 8χρονου κοριτσιού στην Υεμένη

17:49 24/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) καταδίκασε το απαράδεκτο φαινόμενο γάμων ενηλίκων με παιδιά και κάλεσε τις χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να επιδείξουν μηδενική ανοχή σε σχέση με το θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «ο Γενικός Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για την Πάταξη της Βίας εναντίον των Γυναικών José Mendes Bota και η Γενική Εισηγήτρια της Συνέλευσης για τα Παιδιά Στέλλα Κυριακίδου, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο στη Υεμένη

οκτάχρονου κοριτσιού, το οποίο υπέκυψε σε σοβαρά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική επαφή με τον 40χρονο σύζυγό της»

Ειδικότερα, ο κ. Mendes Bota και η κ. Κυριακίδου κάλεσαν την Κυβέρνηση της Υεμένης, καθώς και τις κυβερνήσεις άλλων χωρών όπου εξακολουθούν να καταγράφονται παρόμοιες πρακτικές κακομεταχείρισης κοριτσιών, να συμμορφωθούν με τα διεθνή πρότυπα τα οποία περιλαμβάνονται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Προστασία του Παιδιού».

Υπογράμμισαν, επίσης, «τη σημασία της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών η οποία, μεταξύ άλλων, ποινικοποιεί τον εξαναγκασμό παιδιών σε γάμο».

Επισήμαναν ακόμη πως «η Συνέλευση έχει πρόσφατα υιοθετήσει και σχετικό ψήφισμα και κάλεσαν τα μέλη της Συνέλευσης να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και την καταπολέμηση της φτώχειας, η οποία θεωρείται ως μια από τις κύριες αιτίες τέλεσης γάμων ενηλίκων με παιδιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα