Ντοκιμαντέρ για την καλλιέργεια υδατικής συνείδησης στα Δημοτικά Σχολεία

17:38 24/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σημαντικότερος στόχος του Τμήματος Υδάτων είναι η καλλιέργεια υδατικής συνείδησης στους πολίτες, και ιδιαίτερα στους μαθητές Δημοτικής Εκπαίδευσης, για την ορθή χρήση και εξοικονόμηση του νερού, δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Υδάτων Κυριάκος Κύρου ο οποίος παρέλαβε υπό μορφή DVD το ντοκιμαντέρ «H2O» που έχει αυτό τον στόχο .

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο κ. Κύρου, είπε ότι «η υδατική συνείδηση είναι σημαντική προϋπόθεση για την επίτευξη του οράματος του Τμήματος Υδάτων, που είναι η αειφόρος ανάπτυξη

των υδατικών πόρων στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής».

Ανέφερε πως «το Τμήμα πάντοτε έχει εποικοδομητική συνεργασία με τη Δημοτική Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την επίτευξη του στόχου της καλλιέργειας υδατικής συνείδησης».

Όπως είπε ο κ. Κύρου, «συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ενημέρωση και επιμόρφωση των σημερινών παιδιών, που είναι οι αυριανοί πολίτες, για να επιτευχθεί η αλλαγή στη στάση και συμπεριφορά στο θέμα της ορθής χρήσης και εξοικονόμησης νερού».

Πρόσθεσε ότι «η συμπερίληψη του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ, του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, στη βιβλιοθήκη κάθε δημοτικού σχολείου αποτελεί πλέον μία σημαντική πηγή γνώσης στην οποία οι εκπαιδευτές, τόσο ελληνόφωνων όσο και αγγλόφωνων σχολείων, θα μπορούν να ανατρέξουν για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αναφορικά με το υδατικό στην Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα