“Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της”

12:18 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να δείξει σοβαρότητα και να αναλάβει τις ευθύνες της και να διαπραγματευτεί με την Τρόικα, δηλώνει ο ΔΗΣΥ δια στόματος του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος Χάρη Γεωργιάδη. Παράλληλα, ο ΔΗΣΥ αποδίδει τη νέα υποβάθμιση της Κύπρου από τους Standard and Poor’s στους χειρισμούς της Κυβέρνησης, και επικαλείται το αιτιολογικό του Οίκου αξιολόγησης ότι ‘η Κυβέρνηση

δεν έχει διαπραγματευτεί ακόμα ένα πακέτο στήριξης’.

Ο κ. Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ, είπε πως «η Κυβέρνηση καλείται να διαπραγματευτεί κάτω από ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που η ίδια με την αδράνειά της, έχει προκαλέσει». Το χειρότερο είναι, πρόσθεσε, «πως ακόμη και τώρα, όταν ο Υπουργός Οικονομικών ξεκάθαρα δηλώνει πως η υπογραφή του μνημονίου πρέπει οπωσδήποτε να επιτευχθεί μέσα σε ελάχιστες μέρες, κάποιοι επιμένουν σε επικοινωνιακά παιγνίδια ή είναι, κυριολεκτικά, απόντες».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και πως η βαθύτατη κρίση που αντιμετωπίζει η οικονομία επιτείνεται από την εξάντληση των χρονικών περιθωρίων.

«Η νέα υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας απεικονίζει τη δεινή πραγματικότητα», είπε, και πρόσθεσε: «Όπως σημειώνουν οι Standard and Poor’s, η πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου έχει επιδεινωθεί γιατί ‘η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη διαπραγματευτεί ένα πακέτο στήριξης, ενώ οι εξωτερικοί και δημοσιονομικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί’».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε στη συνέχεια πως μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια που της δόθηκαν, η αντιπολίτευση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. «Με συγκεκριμένες εισηγήσεις», όπως είπε, «συμβάλαμε στη βελτίωση του πακέτου των κυβερνητικών αντιπροτάσεων. Παραμένουν όμως», διευκρίνισε, «σημαντικές διαφορές σε σχέση με τις κυβερνητικές προσεγγίσεις».

Ερωτηθείς αν στη σύσκεψη της Κυβέρνησης με τα οικονομικά επιτελεία των κομμάτων προτάθηκε να καταβληθεί φέτος ο 13ος μισθός και επανεξεταστεί η αποκοπή του την επόμενη χρονιά, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να κάνουμε λάβαρο και σημαία τη διάσωση, δήθεν, του 13ου μισθού, όταν με βάση αυτά που η ίδια η Κυβέρνηση προτείνει, περικόπτεται ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο από τον 13ο μισθό».

Keywords
Τυχαία Θέματα