Υψηλοί τόνοι και αντιπαραθέσεις στα κατεχόμενα ενόψει εκλογικού συνεδρίου του ΚΕΕ

11:37 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εντείνονται οι αντιπαραθέσεις μεταξύ ανθυποψηφίων αλλά και με τον Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα ενόψει του εκλογικού συνεδρίου του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) την ερχόμενη Κυριακή.

Με τίτλο «Μίλησε σαν υποψήφιος» η Χαβαντίς γράφει σήμερα ότι σε τηλεοπτική εκπομπή της Γκεντς (Genç TV), ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου τάχθηκε φανερά υπέρ της υποψηφιότητας του Αχμέτ Κασίφ και εναντίον του νυν προέδρου Ιρσέν Κουτσιούκ. Αναφερόμενος στις κατηγορίες εναντίον του από τον κ. Κουτσιούκ για διασπάθιση χρημάτων πριν την αποχώρηση του από το ΚΕΕ

και για χρέη που άφησε πίσω του, ο κ. Έρογλου απέρριψε τις ευθύνες και τις επέρριψε στον ίδιο τον Κουτσιούκ, τον οποίο θεωρεί – όπως είπε – υπεύθυνο για όλα αυτά, επειδή τότε ο Ιρσέν Κουτσιούκ εκτελούσε χρέη γενικού γραμματέα του κόμματος και είχε την ευθύνη του χειρισμού των θεμάτων αυτών. «Εάν τώρα υπάρχουν πολλά λεφτά, από πού προήλθαν; Αυτό πρέπει να διερευνηθεί».

Όσον αφορά του «υπουργούς» Ερσάν Σανέρ και Σουνάτ Ατούν οι οποίοι αρχικά υποστήριζαν τον Κασίφ και στη συνέχεια άλλαξαν στάση υποστηρίζοντας τον Κουτσιούκ, τους χαρακτήρισε προδότες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόδωσαν και τον ίδιο. Οι Σανέρ και Ατούν δεν είναι οι πρώτοι που τον πρόδωσαν μέχρι σήμερα, ελπίζει όμως να είναι οι τελευταίοι, ανέφερε. Ο Ντερβίς Έρογλου κατηγόρησε τον Ιρσέν Κουτσιούκ ότι προσπαθεί να μετατρέψει  το ΚΕΕ σε προσωποκεντρικό κόμμα ασκώντας πιέσεις σε όλα τα μέλη για να έχει την στήριξη τους.

Δεν μπορεί, ανέφερε, να υποστηρίξει το νέο τριετές «οικονομικό πρόγραμμα» 2013-2015, το οποίο ετοιμάστηκε από το «υπουργείο οικονομικών και ενέργειας», καθώς κανείς δεν τον ενημέρωσε γι’ αυτό και η μόνη πληροφόρηση που είχε ήταν μέσω δημοσιευμάτων των ΜΜΕ. Συνεπώς, πρόσθεσε, δεν μπορεί να υποστηρίξει κάτι που δεν είδε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της σύλληψης των δύο μελών της «επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας», Μουσταφά Ταντζού Τοκάι και Εμίρ Χουσείν Εμιρκανί, που κατηγορήθηκαν για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου που φέρει την υπογραφή του «πρωθυπουργού», Ιρσέν Κουτσιούκ, ο Έρογλου στήριξε τον φίλο του και πρώην συνεργάτη του Τοκάι, λέγοντας ότι τον εμπιστεύεται.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούρκου Υπουργού, Εγκεμέν Μπαγίς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα κατεχόμενα και στη συνάντησή του με τον Ιρσέν Κιουτσιούκ για «χημεία» μεταξύ αυτού και του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Ερογλου είπε ότι ήταν μια φράση για τη στήριξη του «πρωθυπουργού». «Η χημεία μου ταιριάζει με όλους. Είμαι ένα άτομο που δεν έχω σκεφτεί κακά για κανέναν και αγκαλιάζω ακόμα και αυτούς που ξέρω ότι μιλούν εναντίον μου».

Σε γραπτή του δήλωση ο Αχμέτ Κασίφ αναφερόμενος στη στήριξη που φαίνεται να έχει ο Ιρσέν Κουτσιούκ από την τουρκική κυβέρνηση, σημείωσε ότι ο «τ/κ λαός» σέβεται τη μητέρα-πατρίδα Τουρκία όμως δεν αποδέχεται τις παρεμβάσεις που κάνει στα εσωτερικά ζητήματα του ψευδοκράτους. Κατηγόρησε τον κ. Κουτσιούκ ότι ασκεί αφόρητες πιέσεις στα μέλη του ΚΕΕ καθώς και ότι προσπαθεί να δώσει την εντύπωση

Keywords
Τυχαία Θέματα