Διάγγελμα Κιουτσιούκ με έμφαση στο οικονομικό πρόγραμμα 2013-2015

11:37 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε διάγγελμα με έμφαση κυρίως στο «οικονομικό πρόγραμμα» 2013-2015 προχώρησε χθες ο «πρωθυπουργός», Ιρσέν Κιουτσιούκ, το οποίο μεταδόθηκε από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, λίγα 24ωρα πριν και το εκλογικό συνέδριο του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) την ερχόμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Κουτσιούκ ανέφερε ότι το πρόγραμμα αναμένεται να βελτιώσει τις επενδύσεις που γίνονται στο ψευδοκράτος, να εξασφαλίσει νέες επενδύσεις, να διασφαλίσει την αύξηση της παραγωγικότητας στο «δημόσιο τομέα» και να αυξήσει την παραγωγή ενέργειας, τα επίπεδα απασχόλησης και τα

έσοδα του «κράτους». Βασικός στόχος του προγράμματος, είπε,  είναι η δημιουργία ενός ψευδοκράτους που θα στέκεται στα δικά του πόδια και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του «λαού» του.

Αναφέρθηκε και πάλι στα έργα μεταφοράς νερού και ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στα κατεχόμενα, τα έργα βελτίωσης του «αεροδρομίου» της Τύμπου, το έργο που αφορά την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου Λευκωσίας που υπάγεται στο master plan Λευκωσίας και άλλα. Εκανε δε αναφορά επίσης στην αύξηση των τουριστών ιδιαίτερα από τρίτες χώρες, καθώς και στην αύξηση των φοιτητών στα «πανεπιστήμια».

Για την εξωτερική πολιτική του ψευδοκράτους, ο Ιρσέν Κουτσιούκ υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της «διακυβέρνησής» του ακολουθείται μια πιο προληπτική εξωτερική πολιτική, φέρνοντας ως παράδειγμα τις επαφές που είχε ο ίδιος πρόσφατα στο Στρασβούργο, τις επαφές της «κυβέρνησης» με τις Υπάτες Αρμοστείες του Καναδά και της Αγγλίας, καθώς και τη δεξίωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στα κατεχόμενα.

Ο κ. Κουτσιούκ αναφέρθηκε και στην υπόθεση πλαστογραφίας της υπογραφής του σε έγγραφο που κυκλοφόρησε σε μέλη του ΚΕΕ και στην οποία εμπλέκονται μέλη της «επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας», υποστηρίζοντας τις ενέργειές του στο θέμα αυτό και υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου και του ανθυποψηφίου του, Αχμέτ Κασίφ για παρέμβαση Τούρκων αξιωματούχων στα του εκλογικού συνεδρίου του ΚΕΕ, ο Κιουτσιούκ είπε ότι καταδικάζει έντονα τα όσα λέχθηκαν με μικροπρέπεια για χάριν προσωπικών ή κομματικών, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά του.

Στο μεταξύ, το «υπουργικό συμβούλιο» ενέκρινε χθες την συμφωνία μεταβίβασης της διαχείρισης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου στην εταιρία Τασγιαπί ΛΤΔ (Tasyapi Ltd) για 25 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα