Υεμένη: Επτά μέλη της Αλ Κάιντα νεκρά σε επίθεση UAV

Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα εναντίον θέσης της Αλ Κάιντα, κοντά στην πόλη Τζάαρ της νότιας Υεμένης, με αποτέλεσμα επτά μέλη του δικτύου να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως πολλοί πύραυλοι έπληξαν τη θέση αυτή της Αλ Κάιντα στην περιοχή Ρουμέιλα, βορειοδυτικά της Τζάαρ, η οποία αποτελεί «ένα από τα σημεία συγκέντρωσης μελών της Αλ Κάιντα που προετοιμάζουν

επιθέσεις κατά του στρατού».

Στις 4 Οκτωβρίου, σε ανάλογη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον δυο αυτοκινήτων στην επαρχία Σάμπουα της νότιας Υεμένης, πέντε μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν.

Πιθανολογείται πως το αεροσκάφος είναι αμερικανικό, καθώς οι ΗΠΑ είναι η μοναδική χώρα που διαθέτει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή και έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες επιδρομές εναντίον στόχων της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (Aqpa), στη νότια και ανατολική Υεμένη.

Στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι αναγνώρισε τη σημασία της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης «με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που επιτρέπεται να πλήττεται ένας στόχος χωρίς περιθώριο λάθους».

Keywords
Τυχαία Θέματα