Καταγγελίες Οζγκιουργκιούν στα ΗΕ για παρενοχλήσεις Τ/κ οδηγών

10:48 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στα ΗΕ έθεσε η τ/κ πλευρά το θέμα των παρενοχλήσεων – όπως ανέφερε – Τ/κ οδηγών από την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ήδη άρχισαν διάφορες ενέργειες, σύμφωνα με τον «υπουργό εξωτερικών», Χουσείν Οζγκιουργκιούν.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, αυτό ανέφερε ο κ. Οζγκιουργκιούν χθες σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της «τ/κ ένωσης τουριστικών πρακτόρων» (KITSAB), της «τ/κ ένωσης οδηγών ταξί» και της «τ/κ ένωσης ιδιοκτητών γραφείων ενοικίασης αυτοκινήτων», με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚITSAB, Ορχάν Τολούν οι οποίοι αναφέρθηκαν σε προβλήματα και παρενοχλήσεις που δέχονται οι Τ/κ οδηγοί

από την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η ε/κ αστυνομία και οι Ε/κ φανατικοί», υποστήριξε, συμπεριφέρονται κατά τρόπο απρεπή έναντι των Τ/κ, κάτι που αποσκοπεί στην πρόκληση έντασης ανάμεσα στις δύο κοινότητες, τονίζοντας ότι εάν συνεχιστεί η ίδια κακή συμπεριφορά τότε, θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. «Σε κάθε ευκαιρία, η ε/κ πλευρά κάνει ενέργειες για να θυματοποιήσει και να κακομεταχειριστεί τον τ/κ λαό». Ανέφερε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες η Υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή αναφέρθηκε με εγκωμιαστικό τρόπο στις ενέργειες της ε/κ πλευράς για παρεμπόδιση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την έναρξη του απευθείας εμπορίου ψευδοκράτους-ΕΕ.

Δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κάποιος ποιος διοργανώνει τέτοιου είδους φανατικές εκδηλώσεις και ποιος στηρίζει την ε/κ αστυνομία στις προσπάθειες παρενόχλησης των οχημάτων των Τ/κ στην ε/κ πλευρά και μάλιστα κάποτε με τη βία, πρόσθεσε ο κ. Οζγκιουργκιούν και κάλεσε την ε/κ ηγεσία, η οποία ισχυρίζεται – όπως είπε – ότι προσπαθεί να επιτευχθεί μια συμφωνία στο Κυπριακό για ένα κοινό μέλλον, να δώσει ένα τέλος σ’ αυτές τις επιθέσεις εναντίον των Τ/κ.

Η Βολκάν γράφει πρωτοσέλιδα ότι ενώ το κατοχικό καθεστώς διέγραψε πρόσφατα 50.000 τροχαίες παραβάσεις των Ε/κ, «οι Ε/κ αστυνομικοί καταγγέλλουν για ψύλλου πήδημα τους Τ/κ οδηγούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα