Η Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

16:34 12/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ιδιαίτερης και ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε την επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ερατούς Κοζάκου – Μαρκουλλή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στο Κυπριακό υπογράμμισε ότι «αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ελληνική εξωτερική πολιτική» καθώς ο ελληνικός πολιτικός κόσμος υποστηρίζει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, διακομματικά και με μεγάλη συναίνεση.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου

χαρακτήρισε κυρίαρχο το ρόλο των εξελίξεων στο Κυπριακό για την εξομάλυνση των  σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, τονίζοντας ότι «χωρίς αυτό δεν μπορεί να  υπάρχουν ομαλές σχέσεις με μια χώρα η οποία δυστοκεί και έχει παραβατική συμπεριφορά, η οποία συμπεριφέρεται με τον τρόπο με αυτό τον τρόπο και προκαλεί».

Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια σύσφιξης των κοινοβουλευτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και αναβάθμισης τους,  καθώς παρά το γεγονός ότι τις ουσιαστικές καθοριστικές αποφάσεις για τα σημαντικά και καθοριστικά συμβούλια τις έχει επιμεριστεί η κεντρική εξουσία και οι Υπουργοί Εξωτερικών, και τα κοινοβούλια – όπως είπε – μπορούν να βοηθήσουν  και να συμβάλλουν δημιουργικά και θετικά σε αυτή την προσπάθεια. Διαβεβαίωσε την κα Μαρκουλλή ότι οι συναντήσεις της με τους κυρίους Βαρβιτσιώτη και Τραγάκη  θα προσθέσουν υπεραξία σε όλες αυτές τις προσπάθειες και τις επισκέψεις που έχετε κάνει γιατί ξέρω ότι εργάζεστε με πολλή ένταση, συστηματικά, μεθοδικά για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε όλοι.

Η Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, έδωσε στον κ. Μεϊμαράκη βιβλίο με τις χριστιανικές εκκλησίες στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι η καταστροφή του χριστιανικού πολιτισμού αποτελεί μία από τις δραματικές πτυχές του Κυπριακού παρά τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Εκκλησία, την Πολιτεία και τη διεθνή κοινότητα χωρίς αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα