Υπέρ κοινού μετώπου έναντι της Τρόικας το Κίνημα Οικολόγων

15:42 12/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

;«Η Κυβέρνηση έχει καθήκον να πληροφορήσει υπεύθυνα τα πολιτικά κόμματα και να ζητήσει τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση των απαιτήσεων της Τρόικας», δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Οι Οικολόγοι αναμένουν, όπως ανέφερε ο Βουλευτής, ότι ο Πρόεδρος θα ζητήσει αμέσως τη συνεργασία των κομμάτων και ότι θα οικοδομηθεί ένα κοινό μέτωπο αντιμετώπισης των απαιτήσεων της Τρόικας. Αυτή η διελκυστίνδα μεταξύ Κυβέρνησης και Βουλής

δεν βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας, είπε.

«Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με εισηγήσεις και προτάσεις», πρόσθεσε.

Ο Βουλευτής των Οικολόγων εξέφρασε, επίσης, την αντίθεση του Κινήματος στην οριζόντια αποκοπή συντάξεων, μισθών και ωφελημάτων, σχολιάζοντας πληροφορίες που κάνουν λόγο για οριζόντια μείωση των συντάξεων κατά 10%. «Επιλέγουμε μέτρα στοχευμένα, αρκεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικά», είπε και πρόσθεσε ότι οι αποκοπές των συντάξεων, μισθών και ωφελημάτων, πρέπει να γίνουν κλιμακωτά  και στοχευμένα, να υπάρχουν μηδενικές αποκοπές για τα χαμηλά εισοδήματα και τις χαμηλές συντάξεις, αρκεί το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο.

«Με τέτοιου είδους προσεγγίσεις μπορούμε να καταλήξουμε εύκολα σε συμφωνία όλα τα πολιτικά κόμματα», συμπλήρωσε.

«Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να ετοιμάσει σχετική αντιπρόταση την οποία είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε αν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις», είπε ο κ. Περδίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα