Η τ/κ πλευρά δεν αποδέχεται τα αποτελέσματα ελέγχου τ/κ προϊόντων από την ΚΔ

16:22 12/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση έγινε χθες στην «πρωθυπουργία» στα κατεχόμενα με σκοπό τη συζήτηση του εντοπισμού φυτοφαρμάκων σε τ/κ γεωργικά προϊόντα από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέμα που είχε θέσει σε επιστολή του ο πρόεδρος του τ/κ Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γκιουνάϊ Τσιερκέζ προς τον «πρωθυπουργό», Ιρσέν Κουτσιούκ πριν από έξι ημέρες, όπως επισημαίνει στο δημοσίευμά της η Κίπρις.

Στη συζήτηση, αναφέρεται, συμμετείχαν ο «υφυπουργός της πρωθυπουργίας», Ομέρ Κοσέογλου, ο οποίος προήδρευε της συνάντησης, ο «υφυπουργός του υπουργείου υγείας», Μουσταφά Ακτσιαμπά, ο «υφυπουργός του υπουργείου γεωργίας»,

Εμιραλί Ντεβετζιή, ο «διευθυντής του κρατικού χημείου», Γεσιήμ Αντίρογλου, ο πρόεδρος του τ/κ Εμπορικού Επιμελητηρίου και άλλοι αρμόδιοι.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά αναφέρεται ότι στο ψευδοκράτος γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στα τρόφιμα σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ. Τα αποτελέσματα των ελέγχων που έκανε η Κυπριακή Δημοκρατία, προστίθεται, δεν γίνονται αποδεκτά και αποδίδουν πολιτικές σκοπιμότητες στην ε/κ πλευρά με σκοπό την παρεμπόδιση εξαγωγών τ/κ γεωργικών προϊόντων μέσω του Κανονισμού της πράσινης γραμμής. Αναφέρεται επίσης ότι επανήλθε εκ νέου στην ημερήσια διάταξη η πρόταση του Τ/κ Εμπορικού Επιμελητηρίου για δημιουργία ενός κοινού εργαστηρίου/χημείου στην πράσινη γραμμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα