Διαψεύδουν το Λας Βέγκας της ΠΓΔΜ στην Οχρίδα

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι διέψευσε τις αναφορές ότι η εταιρεία «Sahara India» του Ινδού επιχειρηματία Subrata Roy αγόρασε προσφάτως το ξενοδοχείο «Slavija» στην Αχρίδα.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας Τεχνολογικών-Βιομηχανικών Αναπτυξιακών Ζωνών της ΠΓΔΜ Βίκτορ Μίζο δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει πληροφορίες ότι έχουν ολοκληρωθεί

οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ινδικής εταιρείας και του ξενοδοχείου «Slavija».

«Εγώ βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με την ινδική εταιρεία. Αν υπήρχε τέτοια συμφωνία, εμείς, ως κυβέρνηση, θα τη γνωρίζαμε» συμπλήρωσε ο κ.Μίζο.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, πρόβλημα για την πώληση του ξενοδοχείου αποτελεί το γεγονός ότι αυτό είναι υποθηκευμένο σε εμπορική τράπεζα της ΠΓΔΜ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξία του ξενοδοχείου αυτού ανέρχεται στα 3,5 εκατ.ευρώ.

Οι πληροφορίες για την εξαγορά ξενοδοχείου στην Αχρίδα από Ινδό επιχειρηματία, το οποίο θα χρησιμοποιήσει, αρχικά, για τη στέγαση των προσώπων που θα εργασθούν για την υλοποίηση μεγαλεπήβολου σχεδίου του Ινδού επιχειρηματία για την τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της λίμνης των Πρεσπών, είναι αντικρουόμενες.

Αρχικά, ο διευθυντής της κρατικής Υπηρεσίας για την Προσέλκυση Ξένων Επενδύσεων στην ΠΓΔΜ Βίσαρ Φίντα γνωστοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά ξενοδοχείου στην Αχρίδα από τον Ινδό επιχειρηματία ολοκληρώθηκαν και ότι η σχετική συμφωνία θα υπογραφεί στα μέσα του τρέχοντος μήνα.

Ωστόσο, ο Βίκτορ Μίζο διέψευσε τις αναγγελίες αυτές. Ο Βίσαρ Φίντα προέρχεται από το αλβανικό συγκυβερνών κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, ενώ ο Βίκτορ Μίζο προέρχεται από το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Μίζο πρόσθεσε ότι η ινδική εταιρεία έχει σχέδια για επενδύσεις στην ΠΓΔΜ, τα οποία πρέπει να υποβάλει στην κυβέρνηση της χώρας μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα