Γιωργάλλας: Ο ΥΠΟΙΚ θα προσπαθήσει να πείσει τους ομολόγους του στο Λουξεμβούργο

14:12 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος κ. Γιωργάλλας, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο θέμα της οικονομίας και τη σημερινή σύνοδο του Eurogroup στο Λουξεμβούργο είπε ότι «το μέλλον της κυπριακής οικονομίας κρίνεται σε αυτή τη Σύνοδο με τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή να προσπαθεί να πείσει τους ομολόγους του των χωρών μελών της ευρωζώνης ότι η κυπριακή Κυβέρνηση έχει αποτελεσματικό σχέδιο για την οικονομία».

Ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι «η θέση της Κυβέρνησης σήμερα στο Eurogroup θα ήταν πραγματικά ενισχυμένη, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δημήτρης Χριστόφιας έγκαιρα αποδεχόταν τις εισηγήσεις για τη συνομολόγηση ενός κυπριακού συμφώνου διάσωσης της οικονομίας το οποίο θα έδινε το μήνυμα ότι στην Κύπρο όλοι, κόμματα και φορείς, ομόγνωμα και με υπευθυνότητα συμφωνούν σε συγκεκριμένα μέτρα για διάσωση της κυπριακής οικονομίας».

Όπως είπε ο κ. Γιωργάλλας, «δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι κυβερνώντες φτάνουν στο παραπέντε χωρίς να έχουν συγκεκριμένη στρατηγική για την οικονομία ενώ επιδεικνύουν και πάλι την περιφρόνηση τους στη συλλογική διαβούλευση και επιλέγουν τη αποτυχημένη συνταγή της μοναχικής πορείας».

«Επιτέλους το ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος Χριστόφιας οφείλουν ειδικά τώρα να αναλογιστούν τις δικές τους ασήκωτες ευθύνες για το σημερινό κατάντημα της οικονομίας και να εγκαταλείψουν τη σημερινή τους νοοτροπία γιατί τα εγκληματικά λάθη στην οικονομία, τόσο της κυβέρνησης όσο και του ίδιου του Προέδρου Χριστόφια δεν κρύβονται ότι και να κάνουν ότι και να ισχυριστούν»», είπε ο κ. Γιωργάλλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα