Κίνδυνος για την ασφάλεια των Ευρωπαίων αξιωματούχων η απόφαση των Βρετανικών Βάσεων

14:03 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας δήλωσε την Πέμπτη ότι «είναι απαράδεκτη και βάζει σε κίνδυνο την αποτελεσματική φρούρηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων, η προκλητική στάση των Βρετανών να απαγορεύσουν την οπλοφορία στους άντρες της κυπριακής Αστυνομίας που θα αναλάβουν την ασφάλεια της τελετής έναρξης της κυπριακής προεδρίας στις 5 Ιουλίου στο Κούριο».

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι «η στάση των Βρετανών δημιουργεί

κενά ασφαλείας για τους υψηλούς προσκεκλημένους της κυπριακής προεδρίας».

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα καλεί την Κυβέρνηση «να παρέμβει άμεσα και επιτακτικά προς την πλευρά των Βρετανικών Βάσεων προασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεδομένου ότι η ευθύνη διαχείρισης αρχαιολογικών χώρων όπως είναι το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου ανήκει στη Δημοκρατία».

Ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι «η δήλωση του Αρχηγού της Αστυνομίας των Βάσεων προς τους αξιωματικούς της κυπριακής Αστυνομίας ότι ‘είτε σας αρέσει είτε όχι θα είσαστε στο Κούριο ως πολίτες’ είναι εξίσου προκλητική και απαράδεκτη και φανερώνει το θράσος με το οποίο οι Βρετανοί ενήργησαν στο θέμα της ασφάλειας της τελετής έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα