Συνεργασία Κυπριακής Αστυνομίας και Βρετανικών βάσεων για την Προεδρία

13:12 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως η τελετή έναρξης της κυπριακής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, «καταρτίστηκε σχετικό σχέδιο δράσης στο οποίο περιλαμβάνονται οι ευθύνες, αρμοδιότητες και καθήκοντα τόσο των μελών της Κυπριακής Αστυνομίας όσο και των μελών της Αστυνομίας των Βάσεων».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, απαντώντας σε δημοσίευμα

κυπριακής εφημερίδας με τίτλο «Μας πήραν κυριαρχία και όπλα οι Βρετανοί».

Η Αστυνομία αναφέρει ότι «συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων σε μια προσπάθεια η τελετή έναρξης να πραγματοποιηθεί κάτω από συνθήκες ασφάλειας και να στεφθεί με πλήρη επιτυχία».

Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν κατά την τελετή έναρξης, για ευνόητους λόγους, δεν ενδείκνυται να γίνει οποιαδήποτε αναφορά, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι «αμέσως μετά τη λήψη της πολιτικής απόφασης για πραγματοποίηση της τελετής έναρξης της Προεδρίας στο Αρχαίο θέατρο Κουρίου στις 5 Ιουλίου, 2012, πραγματοποιήθηκε αριθμός συναντήσεων μεταξύ της Ηγεσίας ή/και στελεχών της Κυπριακής Αστυνομίας και των Βρετανικών Βάσεων».

Προσθέτει ότι «σε αρκετές περιπτώσεις, οι συναντήσεις γινόντουσαν και στην παρουσία μελών της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα