Για βιομηχανία λάσπης και διαστρέβλωσης κάνει λόγο η ΠΕΟ

15:38 10/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είναι οφθαλμοφανές ότι η βιομηχανία λάσπης και διαστρέβλωσης που ξεκίνησε από την εφημερίδα Πολίτης και αναπαράγεται και από άλλα μέσα ενημέρωσης και πολιτικά στελέχη της αντιπολίτευσης έχει σαφείς και ξεκάθαρους πολιτικούς στόχους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ, γράφοντας πως η εν λόγω εφημερίδα και ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης «με ψέματα και μισές αλήθειες, επιδιώκουν να υποσκάψουν το κύρος και την αξιοπρέπεια της ΠΕΟ

και των στελεχών της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με αυθαίρετες εικασίες και συνειρμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, «προσπαθούν να παρουσιάσουν μια ηθικά και νομικά απόλυτα λογική απόφαση της Τράπεζας Κύπρου, ως προϊόν πιέσεων και πολιτικών παρεμβάσεων και ως δήθεν σκανδαλώδες ‘χατίρι’ για την ΠΕΟ».

Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια υπόθεση που κράτησε πάνω από μια δεκαετία και για απόφαση της ίδιας της Τράπεζας να μην διεκδικήσει δικαστικά το χρέος, η ΠΕΟ αναφέρει ότι διεξάγονται έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά των τραπεζών και των εποπτικών Αρχών που θα καταδείξει ευθύνες και συμπεριφορές.

«Είναι σαφές ότι δεν βολεύει κάποιους το γεγονός ότι έχει πλέον φανεί ξεκάθαρα ότι για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η οικονομία του τόπου μας τεράστιες ευθύνες έχουν οι Τράπεζες και οι τότε εποπτικές Αρχές».

Νομίζουν λοιπόν, συνεχίζει, ότι κατασκευάζοντας σκάνδαλα που να εμπλέκουν την Αριστερά, με αυτό τον τρόπο θολώνουν τα νερά και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τις πραγματικές ευθύνες και τα σκάνδαλα που έχουν οδηγήσει την οικονομία στο σημείο που είναι σήμερα.

«Ποτέ όμως η διαστρέβλωση και η προβοκάτσια δεν έχουν φέρει μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα που επιθυμούν εκείνοι που χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους. Ο κ. Δρουσιώτης θα έπρεπε λογικά από την εμπειρία του να το έχει διδαχτεί αυτό, εάν πράγματι ήταν όσο θέλει να παρουσιάζεται, υπερασπιστής της δεοντολογίας και της πολιτικής ηθικής».

Η ΠΕΟ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι έχει μια ιστορία πάνω από 70 χρόνων και έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του λαού με τους αγώνες και το έργο της που άλλαξε τη ζωή των απλών ανθρώπων.

Απόπειρες για να αμαυρωθεί το όνομα της ΠΕΟ και να ταυτιστεί με σκάνδαλα έγιναν πολλές και στο παρελθόν, προσθέτει, όλες όμως με την ίδια κατάληξη, λέγοντας ότι «ο καθένας κρίνεται από τα έργα και τις πράξεις του και οι εργαζόμενοι έχουν κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα