ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 35 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Παράταση λίγων ημερών για να μην προχωρήσουν σε στάση πληρωμών οι περισσότεροι δήμοι της χώρας, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Με την υπογραφή από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη της απόφασης για την απόδοση στους Δήμους της χώρας, του ποσού των 35 εκατ. ευρώ δίδεται μια μικρή ανάσα.

Ωστόσο δε δίνει και την οριστική λύση στο πρόβλημα καθώς πρόκειται  μόνο για έναντι της τέταρτης δόσης των οφειλών του Δημοσίου προς τους Δήμους.

Η συνολική οφειλή

ανέρχεται στα  213,875 εκατ. ευρώ και δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί προς τους δημάρχους πώς και πότε θα λάβουν το υπολειπόμενο ποσό της οφειλής. Για την απόδοση των 35 εκατ. ευρώ χρειάστηκε να δεσμευθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντηση που είχε γίνει με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση το ποσό αυτό θα διατεθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων- έργων των Δήμων της χώρας, όπως είχε ζητήσει και η ΚΕΔΕ. Ωστόσο σε περιπτώσεις Δήμων που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, τα ποσά που θα τους αποδοθούν θα διατεθούν για την εξόφλησή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα