Βρετανία: Εκκένωση περιοχής γύρω από το σπίτι των αλ-Χίλι

14:47 10/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η βρετανική αστυνομία διεύρυνε τη ζώνη αποκλεισμού γύρω από το σπίτι της οικογένειας αλ-Χίλι, όπου έχει φθάσει ομάδα πυροτεχνουργών και ένοπλοι αστυνομικοί, έπειτα από την ανακάλυψη εν δυνάμει εκρηκτικών υλών, σύμφωνα με πηγές της έρευνας. Η αστυνομία ειδοποίησε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετέδωσαν σήμερα τα τηλεοπτικά δίκτυα Sky Νews και BFM TV. Η εκκένωση της συγκεκριμένης περιοχής αποφασίστηκε, ενώ η αστυνομία συνεχίζει για τρίτη ημέρα την έρευνά της στην κατοικία των αλ-Χίλι στο Κλέγκεϊτ του Σάρεϊ, νοτίως

του Λονδίνου. Μια ταινία γύρω από το σπίτι αυτό αλλά και τις γειτονικές κατοικίες έχει τοποθετηθεί, όπως έχει αποκλειστεί και ο δρόμος που δίνει προσβαση στο σπίτι.

“Λόγω ανησυχιών για στοιχεία που βρέθηκαν στη διεύθυνση αυτή, οι αξιωματικοί της αστυνομίας διεύρυναν την περιοχή αποκλεισμού και στα γειτονικά σπίτια τα οποία εκκενώθηκαν”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σάρεϊ. Σύμφωνα με δύο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, η έρευνα παρουσιάζει εξελίξεις στο Λονδίνο κυρίως στη βάση στοιχείων που συλλέχθηκαν κατά τις έρευνες στην κατοικία. Παράλληλα ο Ζάιντ, ο αδελφός του 50χρονου Σάαντ αλ-Χίλι, κατέθεσε σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα στη Βρετανία ως μάρτυρας.

Καμιά πληροφορία δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής για το περιεχόμενο και τον τόπο της ακρόασης αυτής που διεξάγεται στο πλαίσιο έρευνας την οποία διεξάγει η γαλλική αστυνομία με τη συνδρομή της βρετανικής αστυνομίας. Την ίδια ώρα στη Γαλλία ο εισαγγελέας του Ανεσί Ερίκ Μαγιό ανακοίνωσε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα, σουηδικής εθνικότητας, που έχασε τη ζωή της στο μακελειό το οποίο συγκλόνισε την κοινότητα Σεβαλίν στις ‘Αλπεις, είναι η γιαγιά από τη μητέρα των δύο μικρών διασωθέντων κοριτσιών. “Επιβεβαιώσαμε ότι είναι η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας μετά τα στοιχεία που συλλέχθηκαν στη Βρετανία”, κυρίως από τις δηλώσεις του περιβάλλοντος των θυμάτων, δήλωσε ο εισαγγελέας διευκρινίζοντας ότι αργότερα θα έχει στα χέρια του τις αναλύσεις του DNA.

Η γυναίκα αυτή που διέμενε στη Σουηδία και ήταν ιρακινής καταγωγής, η κόρη της Ικμπάλ αλ-Χίλι και ο σύζυγός της Σάαντ αλ-Χίλι, όπως και ένας διερχόμενος γάλλος ποδηλάτης πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε δασική περιοχή της Σεβαλίν. Μόνο τα δύο κοριτσάκια του ζεύγους, ηλικίας 7 και 4 ετών, διασώθηκαν, αλλά το μεγαλύτερο είναι βαριά τραυματισμένο. Το τετράχρονο κορίτσι που εξετάστηκε επανειλημμένα πριν επιστρέψει χθες Κυριακή στη Βρετανία, είχε πει στους ερευνητές ότι δεν γνώριζε καλά την ηλικιωμένη γυναίκα που καθόταν δίπλα στη μητέρα της μέσα στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι την είχε δει λίγες φορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα