Σύσκεψη στο Δημοτικό Αγ. Μαρίνας για θέματα ασφάλειας

15:07 10/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σύσκεψη για την ασφάλεια των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Στροβόλου πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη, των Βουλευτών Ευθύμιου Δίπλαρου (ΔΗΣΥ) και Ανδρέα Καυκαλιά (ΑΚΕΛ), του Δημάρχου Στροβόλου Λάζαρου Σαββίδη, του Προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού, εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, της

Σχολικής Εφορίας, του Συνδέσμου Γονέων και τη Διεύθυνση του σχολείου.

Σε δηλώσεις τους μετά τη σύσκεψη, ο κ. Τορναρίτης και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκαν σε σοβαρά προβλήματα ασφάλειας των παιδιών που εντοπίσθηκαν στους χώρους όπου διεξάγονται εργασίες και όπου διακινούνται και μαθητές, ενώ ο κ. Καυκαλιάς και ο Ανδρέας Παττίχης, Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Παιδείας, ανέφεραν ότι η σχολική χρονιά ξεκινά με καλούς οιωνούς, ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο τα παιδιά στα σχολεία και ότι υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος όπου διεξάγονται εργασίες και διορθώνονται αμέσως τα όποια προβλήματα εντοπισθούν.

“Σήμερα, πρώτη ημέρα έναρξης του νέου σχολικού έτους για τα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης”, όπως δήλωσε ο κ. Τορναρίτης, μετά και τη ξενάγηση στους χώρους του σχολείου όπου εκτελούνται έργα, “βρεθήκαμε εδώ, ως Επιτροπή Παιδείας, για να ευχηθούμε, πρώτα και πάνω από όλα, στα παιδάκια εδώ της Αγίας Μαρίνας αλλά και σε όλα τα παιδάκια της Κύπρου `Ημέρες υπέροχες – Ημέρες αισιόδοξες` και στους γονείς με κουράγιο και πολλή δύναμη να βρεθούν δίπλα στα παιδιά τους, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, τις δύσκολες, που περνά η πατρίδα μας”.

“Πρέπει, επίσης”, συνέχισε, “να σας πω ότι, δυστυχώς, έχουμε διαπιστώσει και πάλιν, ως Επιτροπή, ότι λειτουργήσαμε τρέχοντας πίσω από τα γεγονότα, ευρισκόμενοι σε αυτό το σχολείο, μπροστά στα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας των μαθητών που αντιμετωπίζει, μπροστά στα σοβαρά θέματα που αφορούν ανακολουθίες των εργολάβων που αναλαμβάνουν έργα του Δημοσίου”.

“Παραδείγματος χάριν, η Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης σε αυτό το σχολείο”, είπε ο κ. Τορναρίτης, “έπρεπε, βάσει συμβολαίου, να τελειώσει την περασμένη Άνοιξη και ακόμα δεν ξέρω πού θα πάει”.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, “βρέθηκαν χώροι με μεγάλα καρφιά να προεξέχουν και να απειλούν, προφανώς, την ασφάλεια των παιδιών μας”.

“Δεν έχει το δικαίωμα κανένας να σιωπήσει, το είπα πάρα πολλές φορές και δεν είναι αντιπολιτευτικά που ομιλώ”, δήλωσε ο κ. Τορναρίτης, επισημαίνοντας “τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά μας, τον όποιο κίνδυνο”.

“Κάλεσα τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου”, συνέχισε ο κ. Τορναρίτης, “να λειτουργήσουν ως προμηθείς και όχι ως επιμηθείς και πρέπει να προλαβαίνουμε τα γεγονότα”.

“Δεν είναι δυνατό, παράλληλα”, είπε ο κ. Τορναρίτης, “να χρεώνουμε εργολάβους με πάρα πολλά έργα. Πληροφορούμαι”, πρόσθεσε, “ότι ο εργολάβος, ο οποίος ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο και καθυστερεί, έχει αναλάβει πάρα πολλά έργα του

Keywords
Τυχαία Θέματα