Φούλε: Να ανακτήσουν δυναμική οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

15:09 22/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία πρέπει να ανακτήσουν τη δυναμική τους με σεβασμό στις δεσμεύσεις και τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του στην ηλεκτρονική του σελίδα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διεύρυνση Στέφαν Φούλε.

Ο κ. Φούλε καλωσόρισε την επιβεβαίωση από τα κράτη-μέλη της ΕΕ της κοινής θέσης για άνοιγμα του κεφαλαίου 22 (Περιφερειακή Πολιτική) με την Τουρκία και τη συμφωνία να

πραγματοποιηθεί η επόμενη Διάσκεψη Προσχώρησης με την Τουρκία σε υπουργικό επίπεδο στις 5 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

«Όπως τονίζεται στη Δέσμη Διεύρυνσης 2013, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία υπογραμμίζουν τη σημασία της εμπλοκής και παραμονής της ΕΕ ως σημείο αναφοράς για τις μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία. Για το σκοπό αυτό, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις πρέπει να ανακτήσουν τη δυναμική τους, με σεβασμό στις δεσμεύσεις και τους καθιερωμένους όρους της ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, η σημερινή απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα», ανέφερε.

Παράλληλα εξέφρασε ικανοποίηση που η έκθεση της Επιτροπής για την Τουρκία, η οποία εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, κατάφερε να συνεισφέρει έγκαιρα στη διαδικασία που οδήγησε στη σημερινή απόφαση, ώστε να ανοίξει το 14ο κεφάλαιο διαπραγμάτευσης με την Τουρκία από την έναρξη των διαπραγματεύσεων και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα κεφάλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα