Ο Χασάν Σέρτογλου υποψήφιος του ΚΕΕ για το «δήμο» Λευκωσίας

11:20 26/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα στα κατεχόμενα για τον καθορισμό από τα κόμματα των υποψηφίων τους για τις «πρόωρες εκλογές» στον κατεχόμενο δήμο Λευκωσίας μετά την παραίτηση του Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρι.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνουν προς αυτό την 1η Μαρτίου και οι υποψηφιότητες θα οριστικοποιηθούν στις 10 του ίδιου μήνα. Τους υποψηφίους τους έχουν ανακοινώσει τα κόμματα Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό, Κοινοτικής Δημοκρατίας και Δημοκρατικό. Η Χαβαντίς γράφει σήμερα ότι μετά τις χθεσινές

επαφές στο κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) υπήρξε κατάληξη στο όνομα του προέδρου της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χασάν Σέρτογλου.

Να σημειωθεί ότι παλιότερα όταν είχε ακουστεί το όνομά του ως υποψηφίου, ο κ. Σέρτογλου είχε βγάλει ανακοίνωση διαψεύδοντάς το. Ωστόσο σε αυτόν κατέληξαν χθες ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΚΕΕ, Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο ΓΓ Φουάτ Ναμσόι και ο επαρχιακός γραμματέας της κατεχόμενης Λευκωσίας, Φαίζ Σουτσιούογλου. Τον υποψήφιο αναμένεται να εγκρίνουν σήμερα τα συλλογικά όργανα του ΚΕΕ και να ανακοινωθεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Χαβαντίς, για να πεισθεί ο Σέρτογλου επιστρατεύθηκε και ο «έπαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας, Κεμάλ Ντάνα.

Ο Σέρτογλου, αναφέρεται, είχε θέσει ως όρο να μην εισέλθει σε μια εσωκομματική διαδικασία επιλογής υποψηφίου, πράγμα που φαίνεται πως έγινε αποδεκτό, ενώ χθες είχε συνάντηση και με τον Ιρσέν Κιουτσιούκ.

Σήμερα συνεδριάζει το πολιτικό γραφείο και η κεντρική επιτροπή του ΚΕΕ για επικύρωση της υποψηφιότητας Σέρτογλου που αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα εντός της ημέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χασάν Σέρτογλου, ΚΕΕ, Λευκωσίας,chasan sertoglou, kee, lefkosias