Ενδεχόμενες ποινικές διώξεις για τα αξιόγραφα μετά τις έρευνες ΚΤ και Alvarez & Marsal

16:34 11/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, Φοίβο Μαυροβουνιώτη, μετέβησαν το μεσημέρι, στη Γενική Εισαγγελία, όπου παρέλαβε επιστολή με τη γραπτή απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη στο αίτημα των μελών του Συνδέσμου για εμπλοκή του κ. Κληρίδη, μέσω ποινικών διώξεων, στο θέμα των αξιογράφων.

Ο κ. Μαυροβουνιώτης ενημέρωσε τα μέλη του Συνδέσμου, τα οποία είχαν μεταβεί στην Γενική Εισαγγελία, για το περιεχόμενο της απάντησης του κ. Κληρίδη.

Στην επιστολή, ο Γενικός Εισαγγελέας, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι θα ήταν πιο αποτελεσματική

η προσπάθεια έρευνας για ποινικές διώξεις με το να περιμένουν την, παράλληλα με την έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας, και την έρευνα της Alvarez & Marsal (A&M).

Σε δηλώσεις του στη Γενική Εισαγγελία, ο κ. Μαυροβουνιώτης, είπε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας με την ολοκλήρωση της έρευνας της Alvarez & Marsal, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, και εφόσον ο Σύνδεσμος του δώσει κάποιες αδιαμφισβήτητες υποθέσεις που δείχνουν ότι άνθρωποι εξαπατηθήκαν, τότε θα ξεκινήσει τη διαδικασία για έρευνα ποινικών διώξεων.

«Περιμένει την ολοκλήρωση της έρευνας της A&M για να μπορέσει να αξιοποιήσει καλύτερα το ζητούμενο διότι εκεί θα φανεί ποιοι τραπεζικοί είναι εκείνοι οι οποίοι εξαπάτησαν και παραπλάνησαν τον κόσμο και βάσει εκείνου του δεδομένου να μπορέσει να κινηθεί ποινικά», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι σαν Σύνδεσμος μίλησαν «με ένα πολύ δυνατό (δικηγορικό) γραφείο της Αγγλίας» και θα τους στείλουν και εκείνους, παράλληλα, υποθέσεις Κατόχων Αξιογράφων.

Το γραφείο αυτό, συνέχισε, θα βγάλει το δικό του πόρισμα.

«Ο Άγγλος δικηγόρος όταν θα πάρει όλες αυτές τις υποθέσεις και θα επιβεβαιωθεί αδιαμφισβήτητα ότι υπήρχε παραπλάνηση και εξαπάτηση τότε θα το θέσει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι μία αρχή η οποία μαζί με άλλες δύο συναποτελούν την Τρόικα και θα το θέσει και ενώπιον εκείνων. Και μετά προβλέπω και πιστεύω ότι θα τον διορίσουμε σαν δικηγόρο να μας εκπροσωπήσει και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να εκπροσωπήσει το Σύνδεσμο και στην Τρόικα για να μπορέσει να παρουσιάσει εκεί, να τεκμηριώσει όλη την υπόθεση για δικαίωση μας», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση ότι οι Κάτοχοι Αξιογράφων διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην υπόθεση, ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε ότι «έχουν δίκαιο οι άνθρωποι γιατί τους καίει το δίκαιο, όπως και εμένα και τους υπόλοιπους μας».

«Έχουμε απόλυτη ανάγκη, χωρίς καμία αμφιβολία. Δεν έχουμε εισόδημα καθόλου και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να λύονται σύντομα, να μην χρονοτριβούν διότι αυτό αποβαίνει εις βάρος μας 100%», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας περιμένει το πόρισμα της έρευνας της A&M, αλλά περιμένει και την ολοκλήρωση του πορίσματος της Κεντρικής Τράπεζας.

«Έγινε το πόρισμα, αλλά ακόμα δεν μας έδωσαν το τελικό που φαίνεται ότι και οι τράπεζες ήθελαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Επομένως, όλα αυτά θα τα χρησιμοποιήσει ο Γενικός Εισαγγελέας για να διατάξει την ΜΟΚΑΣ να ξεκινήσει έρευνα για ποινική δίωξη», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε ότι εντός της εβδομάδας θα συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση για να ενημερώσουν όλους τους Κατόχους Αξιογράφων.

Keywords
Τυχαία Θέματα