Διεκδικητικά υπόσχεται ο κ. Μαλάς ότι θα χειρισθεί τα οικονομικά ζητήματα

16:06 11/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη δέσμευσή του κατέθεσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, να χειρισθεί τα προβλήματα που έχει η κυπριακή οικονομία, καθώς και τη συνεργασία με την Τρόικα με τον πιο διεκδικητικό τρόπο, έτσι ώστε να μπει η Κύπρος σε τροχιά ανάπτυξης.

Κληθείς, σε δημοσιογραφική διάσκεψη στα κεντρικά γραφεία του εκλογικού του επιτελείου, στη Λευκωσία, να σχολιάσει τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και ερωτηθείς

πώς ο ίδιος βλέπει να προχωρεί στη δεύτερη Κυριακή της εκλογικής διαδικασίας, ο κ. Μαλάς παρέπεμψε σε χθεσινή δήλωσή του, προσθέτοντας ότι “φαίνεται από τη συντριπτική πλειονότητα των δημοσκοπήσεων ότι η δική μας υποψηφιότητα περνά ξεκάθαρα στο δεύτερο γύρο μαζί με την υποψηφιότητα του κ. Αναστασιάδη”.

“Για αυτό και χθες και σήμερα”, πρόσθεσε, “επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς τους ψηφοφόρους και της ΕΔΕΚ και του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, που είμαι σίγουρος ότι ανησυχούν για την επόμενη ημέρα και για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, εάν στον πρώτο γύρο δεν επιλέξουν τη δική μας υποψηφιότητα, να συστρατευθούν μαζί μας στο δεύτερο γύρο, έτσι ώστε να δώσουμε μίαν προοδευτική απάντηση στα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα”.

“Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε λανθασμένη επιλογή στις επόμενες προεδρικές εκλογές”, είπε ο κ. Μαλάς, προσθέτοντας πως “η χώρα μας μπαίνει σε ένα νέο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο δεν εξαρτάται μόνον από τις εξελίξεις εντός Κύπρου, αλλά και από τη διαχείριση της Τρόικας και δεσμεύομαι να διαχειρισθώ τα πολλά προβλήματα, τα οποία έχει η κυπριακή οικονομία και τη συνεργασία με την Τρόικα με τον πιο διεκδικητικό τρόπο, έτσι ώστε να καταφέρουμε να μπει η χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης”.

Δυστυχώς, είπε ο κ. Μαλάς, “οι προτάσεις και η πολιτική φιλοσοφία του κ. Αναστασιάδη θα μας οδηγήσουν σε μίαν κατάσταση σταδιακής κοινωνικής αποσύνθεσης, λόγω του ότι σε όλη την Ευρώπη, οι πολιτικές της αυστηρής λιτότητας έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και αυτό δεν αποτελεί απάντηση για μια σύγχρονη Κύπρο”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους μη επίλυσης της διαφοράς μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στον οικοδομικό κλάδο της οικονομίας, ο κ. Μαλάς θέλησε να εκφράσει πρώτα την αλληλεγγύη του προς τους οικοδόμους, οι οποίοι, όπως ανέφερε, “διεκδικούν αυτά τα οποία πρέπει να διεκδικήσουν και τα οποία μονομερώς προσπαθούν κάποιοι, οι εργοδότες, να τους αφαιρέσουν” και κάλεσε τους εργοδότες, “να αντιληφθούν ότι οι μονομερείς αυτές ενέργειές τους πρέπει να σταματήσουν” και να βάλουν στο τραπέζι εποικοδομητικές προτάσεις, έτσι ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.

“Δεν μπορεί κανένας”, είπε ο κ. Μαλάς, “να παραβιάζει μονομερώς τις συλλογικές συμβάσεις, πολύ περισσότερο σε ένα κρίσιμο στάδιο, όπου η κυπριακή οικονομία μπαίνει σε μία μεγάλη δοκιμασία συνομολόγησης ενός μνημονίου”. “Δεσμεύομαι, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας”, πρόσθεσε, “να στηρίξω την οικοδομική βιομηχανία, πάντοτε όμως σε ένα πλαίσιο όπου οι συλλογικές συμβάσεις θα εφαρμόζονται αυστηρά, έτσι ώστε η χώρα μας να δώσει μίαν προοδευτική απάντηση στα προβλήματα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα