Στα σκαριά και νέα μεταγραφή στον ΠΑΟ

Ακόμα ένα ποδοσφαιριστή αναμένεται να εντάξει στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός. Θα πρόκειται για την έβδομη χειμερινή μεταγραφή του μετά τους Νίκι Κάιπερ, Θανάση Ντίνα, Χοκίν Εσπράθα, Παναγιώτη Σπυρόπουλου, Γιοχέι Καζιγιάμα και Λουτσιάνο Φιγκερόα. Πρόκειται για τον αμυντικό από την Ακτή Ελεφαντοστού, Αμπντουλαγιέ Μεϊτέ, που αφίχθη στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο με τους Πράσινους .

Ωστόσο και στην περίπτωση του 32χρονου στόπερ,

τα συστατικά που τον συνοδεύουν αφήνουν πολλά ερωτηματικά. Ο Μεϊτέ που διαθέτει γαλλικό διαβατήριο, βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία από τον περασμένο Μάιο, οπότε έμεινε ελεύθερος από τη γαλλική Ντιζόν. Κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού δεν βρήκε ομάδα και συμφώνησε να γυμνάζεται με τη Ντιζόν προκειμένου να έχει κάποια ομάδα να προπονείται.

Ο Ιβοριανός, πραγματοποίησε σημαντική πορεία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος με τη γαλλική Μαρσέιγ από το 2006 ως το 2008 και εν συνεχεία με την αγγλική Μπόλτον μέχρι το 2008, ενώ πραγματοποίησε και 48 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού.

Την τριετία 2009-2011 αγωνιζόμενος στη Γουέστ Μπρομ, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ενώ τη σεζόν 2011-12 πραγματοποίησε 25 συμμετοχές με τη γαλλική Ντιζόν, αλλά η απόδοσή του κινήθηκε σε «ρηχά νερά».

Κατά την άφιξή του στην Αθήνα ο Μεϊτέ δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι σημαντικό για εμένα ότι με πίστεψαν και μου δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο. Έχω μάθει βέβαια ότι δεν πηγαίνει τόσο καλά όσο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν έχω εικόνα από τους αγώνες του. Παραμένει όμως μία τεράστια ομάδα και πιστεύω πως θα ανακάμψει. Θέλω να αποδείξω ότι είμαι μία χρήσιμη προσθήκη για να βοηθήσω τον σύλλογο».

Αναφορικά με τον βαθμό ετοιμότητάς του τόνισε: «Πιστεύω πως είμαι έτοιμος να παίξω και να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να ενσωματωθώ στο αγωνιστικό στυλ των συμπαικτών μου και να ενταχθώ στα συστήματα του προπονητή. Όμως από άποψη φυσικής κατάστασης είμαι σε πολύ καλό επίπεδο, διότι έκανα προπονήσεις με τη Ντιζόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα