Έναρξη 7ου Κυπριακού Διαγωνισμού Οίνου στη Λεμεσό

16:42 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άρχισε σήμερα σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, ο 7ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου και έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός και ως η σημαντικότερη εκδήλωση προβολής και προώθησης των κυπριακών κρασιών.

Το τριήμερο αυτό, εννέα κριτές από ισάριθμες χώρες, θα αξιολογήσουν 139 κρασιά από ένα σύνολο 33 οινοποιείων του τόπου μας, με βάση αυστηρά πρότυπα και συνθήκες που διέπονται από διεθνείς κανόνες, ενώ η τελετή βράβευσης των καλύτερων κρασιών θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου, 28 Απριλίου.

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Πρόεδρος

του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΣΑΠ) Πανίκος Λεωνίδα, ανέφερε πως ” τα αποτελέσματα αυτά του διαγωνισμού διαχρονικά προσθέτουν στην ποιότητα και έχουν αναβαθμίσει σημαντικά τα οινικά μας προϊόντα”, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι χρόνο με το χρόνο εδραιώνεται περισσότερο στη συνείδηση του Κύπριου πολίτη και του ξένου επισκέπτη ότι το κρασί του νησιού έχει αναβαθμιστεί και μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια κρασιά άλλων χωρών.

”Εμείς σαν συμβούλιο στηρίζουμε τους αμπελουργούς και οινοποιούς μας, μέσα από την αξιοποίηση των προγραμμάτων της ΕΕ και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχουν εξασφαλιστεί 55 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσουμε τον τομέα και αισιοδοξούμε σε καλύτερες μέρες”, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠ Σταύρος Ιωαννίδης, δήλωσε πως οι αναγνωρισμένοι και έμπειροι γευσιγνώστες κριτές, βαθμολογούν τα κρασιά ξεχωριστά και με απόλυτη μυστικότητα, όσον αφορά την ταυτότητα των διαγωνιζόμενων οίνων, ενώ η τελική βαθμολογία διαμορφώνεται με υπολογισμό της μέσης τιμής βαθμολόγησης, αφότου αφαιρεθούν η ψηλότερη και χαμηλότερη βαθμολογία.

Στον φετινό διαγωνισμό, συνέχισε, παρευρίσκεται και ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε οινοποιεία και περιηγήσεις σε αμπελώνες, συμβάλλοντας έτσι και στην προβολή του οινοτουριστικού μας προϊόντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα