Το Συνοπτικό Πλαίσιο Συζήτησης του ΑΚΕΛ παρουσίασε ο Ν. Κατσουρίδης

15:57 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το έγγραφο με τις βασικές θέσεις του ΑΚΕΛ και τις κατευθυντήριες γραμμές που μπορούν να αποτελέσουν την ελάχιστη βάση για συνεργασία του κόμματος με άλλα κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ, για τις προεδρικές εκλογές του 2013, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης.

Σε διάσκεψη Τύπου το μεσημέρι στα γραφεία

του κόμματος ο Νίκος Κατσουρίδης παρουσίασε το Συνοπτικό Πλαίσιο Συζήτησης που αποτελεί, όπως είπε, «βασικές θέσεις, κατά τη γνώμη του ΑΚΕΛ, πάνω στις οποίες μπορεί να οικοδομηθεί μια συνεργασία αρχών με όσους τυχόν κατά τις διαβουλεύσεις και κατά επιθυμητό τρόπο, μπορέσουμε να καταλήξουμε για μια συνεργασία στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές».

Το Συνοπτικό Πλαίσιο Συζήτησης έχει ήδη αποσταλεί στα κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ, με συνοδευτική επιστολή, σύμφωνα με τον κ. Κατσουρίδη, και είναι εν γνώσει του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ενώ «δεν αφίσταται θέσεων που ουσιαστικά αποτέλεσαν και τον κορμό των αντιλήψεων και της προσπάθειας της Κυβέρνησης για προώθηση μιας σειράς ζητημάτων».

«Είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε απόψεις που αφορούν είτε διορθώσεις, είτε προσθήκες, είτε αφαιρέσεις υπό μία βασική προϋπόθεση: ότι οι συνεργασίες θα στηριχθούν πάνω σε αρχές. Πάνω δηλαδή σε κοινή αντίληψη των βασικών θεμάτων που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία» είπε.

Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί ως πλέον βασικά θέματα το Κυπριακό, τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση, τις προοπτικές οικονομικές και πολιτικές που ξανοίγονται μετά την ανεύρεση των ενεργειακών κοιτασμάτων και την προσπάθεια για περαιτέρω εκσυγχρονισμό του κυπριακού κράτους.

Το πλαίσιο είναι διαπραγματεύσιμο, ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, «εκτός εκείνων των γραμμών που τις θεωρούμε αρχές».

Για παράδειγμα, είπε, το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να συζητήσει με κάποιον ο οποίος θα δηλώσει ευθύς εξ αρχής ότι δεν συμμερίζεται την ιδέα της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ερωτηθείς εάν έχουν καθοριστεί συναντήσεις με τα κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ, ο Νίκος Κατσουρίδης είπε πως έχει υπάρξει συνεννόηση με τους επικεφαλής όλων των κομμάτων και όταν είναι έτοιμοι θα γίνουν επικοινωνίες για να καθοριστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες συναντήσεων.

Ο κ. Κατσουρίδης τοποθέτησε χρονικά τις συναντήσεις στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαΐου, από τη στιγμή που όλα τα κόμματα, όπως είπε, έχουν δεσμευθεί δημόσια ότι περίπου μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν σε επίπεδο κεντρικό επιτροπών ή συμβουλίων, καταλήξει.

Ο κ. Κατσουρίδης ξεκαθάρισε ότι το ΑΚΕΛ δεν θα απευθύνει πρόσκληση στον ΔΗΣΥ για συζήτηση, εφόσον, εξήγησε, ο Συναγερμός εξήγγειλε υποψήφιο, έχει πρόγραμμα το οποίο για δικούς του λόγους μέχρι στιγμή δεν δημοσιοποίησε και έχουν δηλώσει κατ ’ επανάληψη ότι καμία συνεργασία δεν αίρει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη.

Οπως ανέφερε, «αν ο ΔΗΣΥ δεν είχε εξαγγείλει την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη και δεν είχε καταλήξει σε κυβερνητικό πρόγραμμα το ΑΚΕΛ θα είχε επαφές και με

Keywords
Τυχαία Θέματα