Δίκη Χατζηκωστή: Συνεχίστηκε η αντεξέταση του Θωμά Ευθυμίου

16:36 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε σήμερα στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, η αντεξέταση του επικεφαλής της ομάδας των ανακριτών Θωμά Ευθυμίου, στο πλαίσιο της δίκης για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος «Δίας» Αντη Χατζηκωστή στις 11 Ιανουαρίου του 2010.

Κατά τη σημερινή ακρόαση, ο συνήγορος υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριος Γεωργίου επικέντρωσε την αντεξέταση του μάρτυρα στην αξιοπιστία του Κούλλη Κοσιάρη, στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που ήταν εγκατεστημένα στην περιοχή όπου έγινε ο φόνος, όπως επίσης και στο περιεχόμενο των 13

συσκευών κινητών τηλεφώνων που κατέσχεσε η Αστυνομία.

Ο κ. Γεωργίου αναφέρθηκε σε καταδίκη του Κούλλη Κοσιάρη πριν από ένα χρόνο, υποστηρίζοντας ότι καθώς αυτή η υπόθεση έληξε πριν από ένα χρόνο δεν δικαιολογείται το γεγονός ότι ο Κοσιάρης να κλητεύθηκε στο δικαστήριο.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι οι ανακριτικές αρχές έκριναν με βάση και τη μαρτυρία του Κοσιάρη ότι δεν θα ήταν το τέλος του κόσμου αν δεν κατέθετε ο Κοσιάρης, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Ευθυμίου, γνώριζε ακριβώς ότι και ο Κώστας Προεστός.

Ο συνήγορος του Τάσου Κρασοπούλη υπέβαλε στο μάρτυρα ότι ο Κοσιάρης λέει ψέματα στις καταθέσεις του και πως είναι αυτός που είχε πάρει το όπλο από τα χέρια του Φάνου Χατζηγεωργίου. Ο Θωμάς Ευθυμίου ανέφερε ότι ο ίδιος γνωρίζει αυτό που υπάρχει ως μαρτυρία, και πως δεν γνωρίζει κατά πόσο ισχύει αυτό που υποστηρίζει η υπεράσπιση.

Εξήγησε πως στην ανάκριση του ο Κοσιάρης έδωσε τις ίδιες εξηγήσεις με αυτές που έδωσε ο Φάνος Χατζηγεωργίου, διευκρινίζοντας πως ο τρόπος με τον οποίο λήφθηκαν οι καταθέσεις από τους Κοσιάρη και Χατζηγεωργίου διασφάλιζε ότι οι δυο τους δεν είχαν προσυνεννοηθεί. «Φαίνεται ότι το όπλο ήταν κάπου στην περιοχή αλλά όχι στα χέρια του Κοσιάρη» πρόσθεσε.

Ακολούθως ο κ. Γεωργίου κατέθεσε ως τεκμήριο ψηφιακούς δίσκους με δηλώσεις του κ. Ευθυμίου στα δελτία ειδήσεων στις 27 Μαΐου 2010, κατά τις οποίες, σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, ο κ. Ευθυμίου άφησε να νοηθεί ότι ο Κοσιάρης είναι παραμυθάς.

Οι σχετικοί ψηφιακοί δίσκοι προβλήθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου με το μάρτυρα ωστόσο να εξηγεί ότι τα όσα ανέφερε σε σχέση με εκείνο το περιστατικό αφορούσαν μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο συνήγορος υπεράσπισης υπέβαλε στο μάρτυρα ότι ο λόγος που δεν ήλθε να καταθέσει στο δικαστήριο ο Κοσιάρης, ήταν ότι αυτός είναι που παρέλαβε το όπλο από το Φάνο Χατζηγεωργίου, με το μάρτυρα να απαντά ότι δεν συμφωνεί με αυτή τη θέση.

Στη συνέχεια ο Μάριος Γεωργίου επικέντρωσε την αντεξέταση του μάρτυρα στη διαφορά ώρας που παρουσίαζαν τα διάφορα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που κατέγραψαν τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι να περνά από την περιοχή.

Ο μάρτυρας εξήγησε ότι η διαφορά στην ώρα είναι φυσιολογικό να υπάρχει και υποστήριξε ότι αυτό το στοιχείο ενισχύει τα ευρήματα των ανακριτών.

Ο κ. Γεωργίου είπε σε αυτό το σημείο προς το μάρτυρα ότι όλο το οικοδόμημα της υπόθεσης που έστησαν οι ανακριτικές αρχές «στέκ

Keywords
Τυχαία Θέματα