Με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ συναντήθηκε η Ενωση Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας

16:17 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αντιπροσωπεία της Ενωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα του προσφυγικού κόσμου, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια η Ενωση της κατεχόμενης Επαρχίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Ενωσης Κατεχόμενων Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας Δήμος Γιάγκου έκανε λόγο για μια σειρά από προβλήματα, όπως το θέμα των περιουσιών, της επιστροφής των προσφύγων, του σεβασμού των ανθρωπίνων

δικαιωμάτων τους, τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στο Κτηματολόγιο με τις κατεχόμενες περιουσίες, καθώς και στο ζήτημα των εκλογικών καταλόγων για τις κατεχόμενες κοινότητες.

Μίλησε εξάλλου για το θέμα της οικονομικής στήριξης των κοινοτικών συμβουλίων, τα οποία όπως είπε, παίρνουν ένα μικρό ποσό της τάξης των 1.000 ευρώ το χρόνο, καθώς και του κοινοτάρχη, ο οποίος αμείβεται με 800 έως 1.000 ευρώ το χρόνο.

«Μας άκουσε με πολύ κατανόηση ο Πρόεδρος. Μας υποσχέθηκε ότι θα μελετηθούν τα προβλήματα από τον Δημοκρατικό Συναγερμό και σύντομα θα μας δώσει απαντήσεις», ανέφερε ο κ. Γιάγκου.

Ανέφερε τέλος, ότι η Ενωση των Κατεχόμενων Κοινοτήτων της Κερύνειας μελετά τα προβλήματα αυτά, ώστε να αποτρέψει τους πρόσφυγες από το να αποτείνονται στην λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων, στα κατεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα