Εκστρατεία Κομισιόν το καλοκαίρι για ασφάλεια παιδικών παιχνιδιών

18:42 1/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τον τίτλο «Μην αφήσετε τα ατυχήματα να καταστρέψουν το καλοκαίρι σας» η Κομισιόν ξεκίνησε σήμερα μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την ασφάλεια των παιχνιδιών.

Αν και οι κανονισμοί της ΕΕ για τα παιχνίδια έχουν τις υψηλότερες απαιτήσεις ασφαλείας στον κόσμο, πρέπει να εφαρμόζονται σωστά από τους κατασκευαστές παιχνιδιών και τους εμπόρους λιανικής πώλησης, αλλά και να υπάρχει μια επαρκής γνώση από τους καταναλωτές που αγοράζουν παιδικά παιχνίδια.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, εάν ένα ή περισσότερα από τα

στοιχεία αυτά λείπει, τότε τα επικίνδυνα παιχνίδια μπορούν να φθάσουν στα χέρια των παιδιών.

Στο πλαίσιο της εν εξελίξει εκστρατείας για την ευρωπαϊκή ασφάλεια των παιχνιδιών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοίμασε ένα νέο βίντεο για ενημέρωση των καταναλωτών.

Το βίντεο τονίζει ορισμένες συμβουλές για την ασφάλεια που πρέπει να έχουμε κατά νου όταν αγοράζουμε παιχνίδια ή όταν τα χρησιμοποιούμε. Σημειώνεται ότι ποτέ δεν πρέπει να αγοράζονται παιχνίδια χωρίς τη σήμανση CE, η οποία είναι μια δέσμευση από τον κατασκευαστή ότι το παιχνίδι πληροί όλους τους ισχύοντες κανόνες ασφαλείας της ΕΕ, που είναι από τους αυστηρότερους παγκοσμίως. Επίσης, το βίντεο αποτρέπει τους καταναλωτές να αγοράζουν παιχνίδια με μικρά κομμάτια για παιδιά κάτω των 3 ετών, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πνιγμού. Επίσης, προτρέπονται οι καταναλωτές και οι χρήστες παιχνιδιών να διαβάσουν όλες τις προειδοποιήσεις και τις οδηγίες του παιχνιδιού που αγόρασαν πριν το χρησιμοποιήσουν και να λαμβάνουν τα ανάλογα μέτρα όπου πρέπει.

Η Κομισιόν άρχισε επίσης ενημερωτική εκστρατεία για τους κατασκευαστές με σεμινάρια για τους κανόνες ασφάλειας των παιχνιδιών. Τα σεμινάρια αυτά ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2012 στη Ρουμανία και κάλυψαν και άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ιρλανδία και η Ιταλία.

Οι χώρες αυτές επιλέχθηκαν, επειδή το 2009 έκαναν το 80% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ σε παιχνίδια.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και εκπαίδευσης θα συνεχιστεί το 2013, προκειμένου να καλύψει όλα τα κράτη μέλη. Η Επιτροπή, επίσης, εκπαιδεύει τους κατασκευαστές στην Κίνα, δεδομένου ότι τα περισσότερα τα παιχνίδια που εισάγονται στην Ευρώπη προέρχονται από τη χώρα αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα