Γερμανία: Ενάντια στη χορήγηση στον ESM άδειας τραπεζικών υπηρεσιών

17:52 1/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την αντίθεση του στην χορήγηση άδειας παροχής τραπεζικών υπηρεσιών στο νέο ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, εξέφρασε την Τετάρτη ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα τροφοδοτούσε τον πληθωρισμό και θα απάλλασσε από την πίεση τα κράτη μέλη για να προχωρήσουν σε μεταρρύθμιση των οικονομιών τους.

Ορισμένες Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης αναφέρουν ότι το ταμείο, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), θα πρέπει να λάβει τραπεζική άδεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να

του επιτραπεί να αγοράζει σχεδόν απεριόριστα ποσά χρέους, ώστε να μειώσει το κόστος δανεισμού των υπερχρεωμένων χωρών, όπως είναι η Ισπανία και η Ιταλία.

“Η Καγκελάριος (Ανγκελα Μέρκελ), ο Υπουργός Οικονομικών (Βόλφγκανγκ Σόιμπλε) και εγώ συμφωνήσαμε όλοι ότι… μια τραπεζική άδεια για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας δεν μπορεί να είναι το μονοπάτι που θα πάρουμε”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Ρέσλερ.

«Δεν θέλουμε να πάρουμε το μονοπάτι (που οδηγεί) προς μια ένωση πληθωρισμού, αλλά… σε μια ένωση σταθερότητας”, σημείωσε.

Ο κ. Ρέσλερ, ηγέτης των Ελευθέρων Δημοκρατών, που αποτελεί τον μικρότερο εταίρο στον κεντροδεξιό συνασπισμό της Μέρκελ, είπε ακόμη ότι αναμένεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συνεχίσει να επικεντρώνεται στο κύριο καθήκον της που είναι η διατήρηση της σταθερότητας των τιμών στην Ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα