Μειωμένα κατά 42% τα κέρδη τριμήνου της Societe Generale

17:42 1/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο τραπεζικός γαλλικός κολοσσός Societe Generale ανακοίνωσε την Τετάρτη καθαρά κέρδη μειωμένα κατά 42% για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, καθώς έχουν πληγεί από διαγραφές που έχει υποστεί το επενδυτικό της ταμείο TCW και η ρωσική θυγατρική τράπεζα Rosbank.

Το ποσό κερδών των 433 εκατ. ευρώ είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που ανέμεναν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση

του Dow Jones Newswires, με το μέσο όρο των προβλέψεων να ανέρχεται στα 764 εκ. ευρώ.

Η Societe Generale αναφέρει ότι δέχθηκε επιβάρυνση 250 εκ. ευρώ για την απόκτηση της Rosbank λόγω “της βραδύτερης δυναμικής, από την αναμενόμενη, στη λειτουργία της ρωσικής υποδομής”.

Στο TCW, ο Όμιλος εξαναγκάστηκε να διαγράψει 200 εκ. ευρώ “για να ληφθεί υπόψη η κατάσταση στην αγορά διαχείρισης κεφαλαίων κατά το τρέχον οικονομικό περιβάλλον”, σημειώνει η τράπεζα.

Η τράπεζα αναφέρει ότι τα λειτουργικά κέρδη το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου αυξήθηκαν 35,9%, σε 1,46 δισεκατομμύρια ευρώ, παρά την πτώση κατά 3,6% των καθαρών εσόδων από τραπεζικές εργασίες, οι οποίες ανήλθαν σε 6,27 δισ. ευρώ για την περίοδο, και ήταν ελαφρώς καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Για τους πρώτους έξι μήνες του 2012, τα έσοδα από τραπεζικές εργασίες ανήλθαν σε 12,6 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο καθώς τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν 4%, σε 2,54 δισεκατομμύρια ευρώ.

“Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ο Όμιλος της Societe Generale έχει προχωρήσει, μετά από τρίμηνο τρίμηνο, με τη στρατηγική μετασχηματισμού, σύμφωνα με τους στόχους του”, αναφέρει σε δήλωση του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Societe Generale Frederic Oudea.

Η Τράπεζα αναφέρει ότι ο δείκτης βασικών κεφαλαίων Tier 1 – βασικό μέτρο της οικονομικής ευρωστίας – είναι στόχος να ανέλθει μεταξύ 9% και 9,5% μέχρι το τέλος του 2013, ως μέρος της διεθνούς συμφωνίας της Βασιλείας ΙΙΙ που καλύπτει τον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα