ΥΠΕΣ: Παράδοση 25 διαμερισμάτων στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ

18:22 1/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αυτή η Κυβέρνηση μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες συνεχίζει να στηρίζει τον προσφυγικό κόσμο και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ανέφερε η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου κατά την παράδοση σε δικαιούχους εκτοπισθέντες 25 διαμερισμάτων στον υπό αναδόμηση Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ, μέσω του Προγράμματος Αναδόμησης/Επιδιόρθωσης/Ενίσχυσης και Ριζικής Βελτίωσης των κτηρίων οκτώ Κυβερνητικών Οικισμών Παγκύπρια.

Οπως είπε, στη Λευκωσία έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του Προγράμματος στον Οικισμό Ανθούπολης και στον Αγιο Παύλο, ενώ συνεχίζονται

οι εργασίες σε άλλες περιοχές. Πρόσθεσε ότι το 2010, αποφασίστηκε η αναδόμηση όλων των υφιστάμενων πολυκατοικιών του Οικισμού Στρόβολος ΙΙ, αντί η επιδιόρθωση τους, η οποία περιλαμβάνει την ανέγερση 15 συνολικά νέων πολυκατοικιών, 213 περίπου διαμερισμάτων, με τα οποία θα καλυφθούν οι ανάγκες των υφιστάμενων δικαιούχων του Οικισμού, ενώ 50 περίπου επιπλέον διαμερίσματα θα στεγάσουν ήδη εγκριμένα νεαρά ζευγάρια που αναμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα να στεγαστούν.

Η κα. Μαύρου είπε επίσης ότι στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ έχουν ήδη ανεγερθεί και παραδοθεί σε δικαιούχους 26 διαμερίσματα, ενώ έχουν επιδιορθωθεί και ενισχυθεί 430 κατοικίες.

Σημείωσε ότι το κόστος ανέγερσης των δύο πολυκατοικιών που θα παραχωρηθούν σήμερα, ανέρχεται στα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

«Η παραχώρηση σήμερα των 25 διαμερισμάτων είναι μια έμπρακτη απόδειξη της βούλησης της Κυβέρνησης για αποτελεσματική στήριξη του προσφυγικού κόσμου κατανοώντας τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Σήμερα αποδεικνύεται, έναντι όλων σας, η ειλικρίνεια των προθέσεων και δεσμεύσεών μας. Αυτή η Κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της τον εκσυγχρονισμό και την υλοποίηση μιας στεγαστικής πολιτικής η οποία θα αντιμετωπίζει, όσο γίνεται, πιο συγκεκριμένα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που επέφερε η τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή στον προσφυγικό κόσμο», ανέφερε.

Η Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι πέραν των 17.000 οικογενειών, κυρίως νεαρά ζευγάρια, πρόσφυγες και αυτόχθονες, έχουν μέχρι τώρα επωφεληθεί από τα διάφορα σχέδια που για την απόκτηση κατοικίας ή κρατικού οικοπέδου, μέσα από ένα πλαίσιο ολοκληρωμένων δράσεων της Κυβέρνησης.

Είπε επίσης ότι το πρόγραμμα «Ανέγερσης νέων οικιστικών μονάδων σε κενούς χώρους εντός Κυβερνητικών Οικισμών» αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την επιτάχυνση των διαδικασιών διαχωρισμού και παραχώρησης οικοπέδων αυτοστέγασης σε δικαιούχους πρόσφυγες, τη δραστική αύξηση στην προκαταβολή και τις χορηγίες που παραχωρούνται για την αυτοστέγαση εκτοπισθέντων, την επέκταση της βοήθειας που παραχωρείται για την επιδιόρθωση ή/και συντήρηση των κατοικιών και την παραχώρηση οικοπέδων ως αντιστάθμισμα σε όσους πρόσφυγες διαμένουν σε τουρκοκυπριακές κατοικίες. Ανέφερε ότι ήδη παραχωρήθηκαν 579 τέτοια οικόπεδα σε δικαιούχους στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.

Ανέφερε

Keywords
Τυχαία Θέματα