Εκπρόσωπος: Ο Αρχιεπίσκοπος αλλάζει το χαρακτήρα του κράτους

15:13 3/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β` αποφάσισε να αλλάξει το χαρακτήρα του κυπριακού κράτους, καλώντας σε αναγνώριση των λεγόμενων πραγματικοτήτων, όπως πράττει και η Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Επίσης, διαψεύδοντας τον Αρχιεπίσκοπο, είπε ότι πέρσι είχε σταλεί πρόσκληση από την Αρχιεπισκοπή για τη δοξολογία της Πρωτοχρονιάς.

“Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας ισχυρίστηκε ψες, σε τηλεοπτικό κανάλι, ότι προσκλήσεις για τη

δοξολογία δεν στέλνονται ποτέ. Τα γεγονότα, βέβαια, τον διαψεύδουν και μιλώ για την πρόσκληση που μας είχε στείλει πέρσι, μαζί με τα τηλέφωνα επικοινωνίας αναφορικά με τη δοξολογία, πράγμα το οποίο δεν έκανε φέτος η Αρχιεπισκοπή”, είπε ο κ. Στεφάνου.

Ανέφερε ότι “η ουσία δεν βρίσκεται εδώ, η ουσία είναι αλλού, είναι στη διαφύλαξη του χαρακτήρα του κυπριακού κράτους, όπως αυτός καθορίζεται από το Σύνταγμα και το Σύνταγμα καθορίζει ότι το κυπριακό κράτος είναι κοσμικό και δικοινοτικό”.

“Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα του κράτους και να το βαφτίσει χριστιανικό, καλώντας μας να αναγνωρίσουμε τις λεγόμενες πραγματικότητες, όπως μας καλεί και η Τουρκία να κάνουμε”, είπε.

Ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε ότι, “με αυτές τις απόψεις, ο Αρχιεπίσκοπος χύνει νερό στο μύλο της τουρκικής προπαγάνδας ότι οι Έλληνες τάχα σφετερίζονται την Κυπριακή Δημοκρατία και σε αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί για να μην υποσκάπτουμε την οντότητα και το χαρακτήρα του κυπριακού κράτους, που αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο και όπλο στον αγώνα που διεξάγουμε για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική πολιτική και την τουρκική προπαγάνδα, για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική παράνομη κατοχή και να καταφέρουμε να τερματίσουμε την κατοχή και να επανενώσουμε τον τόπο και το λαό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα