Αναγνώριση για κυπριακής καταγωγής αστυνομικό στη Βρετανία

13:23 3/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Αστυνομικό Μετάλλιο της Βασίλισσας απονεμήθηκε στον κυπριακής καταγωγής επιθεωρητή της Βρετανικής Αστυνομίας Συγκοινωνιών, Τζακ Ιωάννου, στο πλαίσιο της απόδοσης τιμητικών τίτλων για το Νέο Έτος από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο 58χρονος αξιωματικός τιμήθηκε για την προσφορά του στο σώμα, έχοντας διαδραματίσει καίριο ρόλο στην προστασία σιδηροδρομικών υπαλλήλων κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων του

καλοκαιριού του 2011 στο δήμο του Κρόιντον όπου είναι η βάση της υπηρεσίας του, νοτίως του Λονδίνου.

Ο κ. Ιωάννου υπηρετεί στην Αστυνομία Συγκοινωνιών τα τελευταία 18 χρόνια, έχοντας συμβάλλει στη μεγάλη μείωση εγκληματικών ενεργειών στους σταθμούς τρένων της περιοχής αρμοδιότητάς του. Συγκεκριμένα, από το 2007 η εγκληματικότητα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Κρόιντον έχει μειωθεί κατά 30%.

Στη διάρκεια των επεισοδίων του 2011, ο Τζακ Ιωάννου ηγείτο μικρής ομάδας αστυνομικών που ήρθαν αντιμέτωποι με περισσότερους από 100 μασκοφόρους και κουκουλοφόρους που προξενούσαν ζημιές σε κτίρια και καταστήματα. Παρά την αριθμητική υπεροχή τους οι ταραξίες δεν κατόρθωσαν να σπάσουν τον ανθρώπινο κλοιό που είχαν στήσει επί ώρες ο κ. Ιωάννου και η ομάδα του προστατεύοντας σιδηροδρομικούς υπαλλήλους και επιβατικό κοινό.

Ο τοπικός αστυνομικός διευθυντής του Κρόιντον που απένειμε το μετάλλιο εξήρε τη συμπόνια και το θάρρος του κ. Ιωάννου, χαρακτηρίζοντάς τον πρώτης τάξεως ηγέτη και πρότυπο για τους συναδέλφους του.

Ο κ. Ιωάννου είπε ότι είναι χαρά και τιμή η αποδοχή του μεταλλίου, ευχαριστώντας τους συναδέλφους και την οικογένειά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα