Δημοσιοποίηση περιουσιακών στοιχείων των υποψηφίων Προέδρων ζητά ο Μαλάς

13:58 3/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της δημοσιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων των υπoψηφίων προέδρων επαναφέρει το επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά, με αφορμή στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το δικηγορικό γραφείο του υποψήφιου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη σχετικά με συναλλαγή στην οποία προέβη ύψους 50.000.000 δολαρίων Αμερικής.

Όπως αναφέρεται η εν λόγω

αποκάλυψη χρήζει πλήρους διερεύνησης από τις αρμόδιες Αρχές του κράτους.

Γίνεται επίσης λόγος για σιγή ιχθύος τόσο του κ. Αναστασιάδη όσο και του κ. Λιλλήκα στο θέμα της δημοσιοποίησης των περιουσιακών τους στοιχείων, κάτι που – όπως αναφέρεται – δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

«Οι πολίτες όμως έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν. Αναμένουν λοιπόν από τον κ. Λιλλήκα και τον κ. Αναστασιάδη να υλοποιήσουν την υπόσχεση που έδωσαν δημόσια. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν διαγράφει περιουσίες. Οι υποψήφιοι πρόεδροι οφείλουν να σεβαστούν το δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν ποιους καλούνται να ψηφίσουν», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι για να δοθεί η συνολική εικόνα, η δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων είναι εκ των ων ουκ άνευ να αφορά τόσο τις συνδεδεμένες με τους υποψήφιους εταιρείες όσο και την οικογενειακή περιουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα