Εκμετάλλευση από μονοπώλια καταγγέλλει ο Διαβητικός Σύνδεσμος

16:34 17/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Παγκύπριος Διαβητικός Σύνδεσμος επανέρχεται στο θέμα που αφορά τα μηχανάκια ελέγχου της γλυκόζης (σακχάρου) και κάνει λόγο για “εκμετάλλευση από αδίστακτους και ανάλγητους επιχειρηματίες / μονοπώλια” σε βάρος του πολυτιμότερου αγαθού που ονομάζεται υγεία.

Ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρει ότι πρόσφατα κατακυρώθηκε από το Υπουργείο Υγείας η προσφορά για τις ταινίες ανάλυσης γλυκόζης αίματος όπου προβλέπεται ότι ο προμηθευτής θα πρέπει να διαθέτει και συμβατά μηχανάκια.

Ο

Παγκύπριος Διαβητικός Σύνδεσμος όπως κάθε φορά (κάθε δύο χρόνια που γίνονται προσφορές ) ήλθε σε επαφή με τον προμηθευτή για να συμφωνήσουν στον τρόπο διάθεσής του μέσω του Παγκύπριου Διαβητικού Συνδέσμου όπως γίνεται μέχρι σήμερα, καθώς και για την τιμή διάθεσης του.

“Δυστυχώς παρ όλες τις προσπάθειες που έγιναν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αλλά και τις παρεμβάσεις τόσο του ιδίου του Υπουργού Υγείας όσο και των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, ο συγκεκριμένος προμηθευτής επιμένει να μην συνεργαστεί και να πωλεί το μηχανάκι στην τιμή των €25 συν ΦΠΑ δηλαδή στην τιμή των €29,75″, προστίθεται.

Ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης “αυτό είναι καθαρή εκμετάλλευση και με βάση τις έρευνες που έκανε τα μηχανάκια δεν πρέπει να πωλούνται πέραν των €15-€20 περιλαμβανομένου και ενός λογικού περιθωρίου κέρδους”.

Δηλώνει ότι ως ο κύριος εκφραστής χιλιάδων ατόμων με διαβήτη δεν αποδέχεται αυτή την κατάσταση και προσθέτει ότι θα αγωνιστεί για τα δικαιώματα των μελών του.

“Το Κράτος, το Υπουργείο Υγείας, η Βουλή και οι υπόλοιπες εθελοντικές οργανώσεις πρέπει να ενωθούν μαζί μας για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση γιατί αύριο μπορεί να είναι η σειρά μιας άλλης ευπαθούς ομάδας του λαού μας”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σαν πρώτο μέτρο ο Παγκύπριος Διαβητικός Σύνδεσμος καλεί όλα τα άτομα με διαβήτη και φίλους του Συνδέσμου σε ειρηνική εκδήλωση έξω από τη Βουλή την Πέμπτη 23.1.2014 στις 3μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα