‘Ερογλου: Ντροπή τα εμπάργκο κατά των Τ/κ

15:23 17/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η τ/κ πλευρά επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό αλλά η ε/κ προσπαθεί να “ξεφύγει” από την διαδικασία των συνομιλιών ή απορρίπτει τις διάφορες συμφωνίες, ισχυρίστηκε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, μιλώντας ύστερα από συνάντηση με την Ομοσπονδία τουρκικών οργανώσεων που επισκέπτεται τα κατεχόμενα.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο `Ερογλου, αφού ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για τις διάφορες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στο εξωτερικό, δήλωσε ότι τα “εμπάργκο” κατά των Τ/κ “αποτελούν ντροπή της ανθρωπότητας”. Είπε ακόμη ότι το βέτο της Ρωσίας και της Κίνας στο

Συμβούλιο Ασφαλείας είναι προς το συμφέρον των Ε/κ και ότι το βέτο της Μόσχας είναι η μεγαλύτερη “ασφάλεια” για την ε/κ πλευρά.

Χαρακτήρισε εξάλλου πολύ σημαντική την συνάντηση που πρόκειται να έχει η Ομοσπονδία με τον ΓΓ των ΗΕ.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Nezaket Emine Atasoy ενημέρωσε τον Τ/κ ηγέτη για τις δράσεις και την εκστρατεία της στο εξωτερικό για να αρθούν τα λεγόμενα εμπάργκο κατά των Τ/κ.

Αναφέρθηκε ακόμη στην επικείμενη συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ τις ερχόμενες μέρες, προσθέτοντας ότι θα εκφράσουν τις απόψεις τους στον κ. Μπαν για τα “εμπάργκο” τα οποία χαρακτήρισε “καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Ανέφερε ακόμη ότι το έργο των ΜΚΟ είναι εξαιρετικά σημαντικό και εξέφρασε την ελπίδα γρήγορα να επέλθει συμφωνία στο Κυπριακό και η διεθνής κοινότητα “να αναγνωρίσει την `ΤΔΒΚ”.

Είπε ακόμη ότι είχαν επαφές με Τούρκους που διαμένουν στα κατεχόμενα οι οποίοι και εξέφρασαν την επιθυμία να τους παραχωρηθεί “υπηκοότητα του ψευδοκράτους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα