Έκκληση Ομήρου να αποφευχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις

14:54 1/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση να αποφευχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις ή η επέκτασή τους στον εργασιακό χώρο, προς αποφυγή της επιδείνωσης της ήδη δεινής θέσης της κυπριακής οικονομίας, απηύθυνε από την Πάφο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου. Το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος αυτή την στιγμή είναι αναταραχή στο εργασιακό χώρο, είπε.

Κάλεσε τις εργοδοτικές οργανώσεις να αποσύρουν άμεσα τη μονομερή απόφαση για κατάργηση συγκεκριμένων ωφελημάτων από τους εργαζομένους, κατά παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων και της υποχρέωσης που έχουν,

όπως είπε, «προτού παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, να μπαίνουν σε διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Ο κ Ομήρου είπε πως το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος αυτή την ώρα είναι εργατική αναταραχή και απεργιακές κινητοποιήσεις και πως είναι μια κρίσιμη ώρα για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, προσθέτοντας πως αν υπάρξει εργατική αναταραχή αυτή θα είναι μία πράξη και ενέργεια που θα ολοκληρώσει την οικονομική καταστροφή, την στιγμή μάλιστα που η δανειακή σύμβαση δεν έχει συνομολογηθεί.

Χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ρωσικής ομοσπονδίας ο Γ. Ομήρου

———————————————

Την εκδηλωθείσα πρόθεση της Ρωσικής ομοσπονδίας πρώτον να επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής του συναφθέντος δανείου, και δεύτερον να συνεισφέρει στην δανειακή σύμβαση, μαζί με την ΕΕ, χαιρέτισε από την Πάφο, στο πλαίσιο περιοδείας του στην τουριστική περιοχή, ο κ. Ομήρου.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη όπως το διεθνές νομισματικό ταμείο συνυπογράψει τη δανειακή σύμβαση, ανεξάρτητα από το αν, θα συνεισφέρει ή όχι στην δανειακή σύμβαση, κι αυτό γιατί, όπως είπε, « θα είναι εξαιρετικά υποβοηθητική η υπογραφή του διεθνές νομισματικού ταμείου για διευκόλυνση της επικύρωσης της δανειακής σύμβασης από τα κοινοβούλια των χωρών μελών της ευρωζώνης που θα πρέπει να επικυρώσουν την σύμβαση» προκειμένου αυτή, συνέχισε, « να ισχύσει και να υπάρξει η εκταμίευση των αναγκαίων ποσών για την στήριξη της Κυπριακής Οικονομίας».

Έκκληση Ομήρου προς τους πολίτες για στήριξη της υποψηφιότητας Λιλλήκα

—–

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ απηύθυνε έκκληση εκ νέου προς τους πολίτες να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια η οποία θα αποτελέσει και την αφετηρία για μια καινούργια αρχή για την Κύπρο για το εθνικό μας θέμα. Αυτή η προσπάθεια, συνέχισε, θα αποτελέσει την αφετηρία για μια καινούργια αρχή για την επανατοποθέτηση του κυπριακού προβλήματος, για την εγκατάλειψη των ζημιογόνων χειρισμών του παρελθόντος ιδιαίτερα όπως είπε «το τελευταίο χρόνο με τις απαράδεκτες υποχωρήσεις που θα πρέπει να αποσυρθούν αλλά και για το ξαναζωντάνεμα της οικονομίας την ανάπτυξη στο χώρο της οικονομίας, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ταχύτατη αξιοποίηση του φυσικού αερίου”, όπως έχει προτείνει επανειλημμένα ο Γιώργος Λιλλήκας, συνέχισε, προκειμένου να αποδεσμευθούμε από τους επαχθέστατους όρους του μνημονίου.

Πρόσθεσε πως τα μηνύματα που έρχονται από κάθε γωνιά της ελεύθερης Κύπρου είναι ότι ογκούται ένα λαϊκό ρεύμα που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Γιώργο Λιλλήκα.

The post Έκκληση Ομήρου να αποφευχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα