ΑΚΕΛ: Τα εύσημα για το ρωσ. δάνειο ανήκουν στην Κυβέρνηση και στον Πρόεδρο

14:54 1/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για υπονομευτική στάση εκ μέρους του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη κάνει λόγο το ΑΚΕΛ, με αφορμή τις δηλώσεις του σε σχέση με την φημολογούμενη εξασφάλιση της επιμήκυνσης, αλλά και την παραχώρηση νέου διακρατικού δανείου από τη Ρωσία.

“Ο

κ. Αναστασιάδης ως εκ της υπονομευτικής στάσης που διατηρούσε όλο αυτό το διάστημα για τον δανεισμό από τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι ο τελευταίος που δικαιούται να αποδίδει εύσημα για την εκπλήρωση αυτού του στόχου, πολύ περισσότερο αποτελεί βάναυση πρόκληση από πλευράς του κ. Αναστασιάδη να επιχειρεί να αποσπάσει τα εύσημα που δικαιωματικά ανήκουν στην Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μεταφέροντάς τα σε άλλους”, ανέφερε ο σε σημερινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Ο κ. Λουκαΐδης παρέθεσε σχετική ψεσινή δήλωση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ότι ο ΔΗΣΥ ουδέποτε έκανε κριτική στην Κυβέρνηση γιατί προσπαθούσε για δανεισμό, αλλά και προηγούμενες δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ που έλεγε ότι “είμαι υποχρεωμένος όμως να προειδοποιήσω ότι η κυπριακή Πολιτεία θα πρέπει να λάβει σοβαρότατα υπόψη τις τυχόν αρνητικές πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις από τα πιθανά πολύ-διαφημιζόμενα δάνεια, από ομολογουμένως φιλικές χώρες”.

“Προφανώς εκτός από το ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οριστικά έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια, ελπίζουν ότι μπορεί να ξεγελούν τους πολίτες για τα έργα και τις ημέρες τους”, είπε ο κ. Λουκαΐδης, προσθέτοντας πως ” ήταν ακραία υπονομευτική η στάση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε ό,τι αφορά την προσπάθεια της Κυβέρνησης να πάρει και το πρώτο και το δεύτερο δάνειο από τη Ρωσική Ομοσπονδία”.

Δόθηκαν οι όροι εντολής Pimco και Alvarez and Marsal

————————————————————————-

Εξάλλου ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ επέκρινε το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη ότι “διαψεύδει τα αδιάψευστα” σε σχέση με τις δηλώσεις ότι δεν δόθηκαν ποτέ οι όροι εντολής της Pimco και της Alvarez and Marsal (A&M).

Ο κ. Λουκαΐδης υπενθύμιζε ότι οι όροι εντολής της Pimco, που διενεργεί διαγνωστικό έλεγχο στις τράπεζες, δόθηκαν από τον ίδιο τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ εξασφάλισε από τη Βουλή και τις δύο επιστολές που είχε αποστείλει ο κ. Δημητριάδης στην Επιτροπή Οικονομικών (23 Οκτωβρίου 2012 και 13 Νοεμβρίου 2012) αναφορικά με τους όρους της εντολής της A&M, η οποία διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες οι τράπεζες ζήτησαν κρατική στήριξη.

“Ο κ. Αναστασιάδης υπέπεσε σε ολίσθημα. Αναμέναμε από πλευράς του επιτελείου ακόμη ένα mea culpa. Δεν είχαμε ψευδαισθήσεις βεβαίως. Τα mea culpa ήσαν πάντα και είναι πάντα υποκριτικά και ανειλικρινή γιατί στοχεύουν απλώς σε ψηφοθηρία, σε αυτήν την περίπτωση αντί να αναγνωρίσουν το λάθος τους επιμένουν στα ίδια ψέματα. Ο λαός και οι πολίτες ας τους κρίνουν”, κατέληξε ο κ. Λουκαϊδης.

The post ΑΚΕΛ: Τα εύσημα για το ρωσ. δάνειο ανήκουν στην Κυβέρνηση και στον Πρόεδρο appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα