Η ώρα του Εισαγγελέα Ηλείας για υποθέσεις σκουπιδιών και αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο Πύργου

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας κ Παναγιώτης Μεϊδάνης για τα αντιπλημμυρικά στον δήμο Πύργου μετά από καταγγελία που έφθασε στα χέρια του, ενώ συνεχίζει την διερεύνηση της υπόθεσης των σκουπιδιών.

Το πρώτο αφορά την διερεύνηση των αντιπλημμυρικών που εκτελέστηκαν μετά τις πλημμύρες του προηγούμενου έτους θέμα για το οποίο κατέθεσε αναφορά στο γραφείο του εισαγγελέα ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ Γιώργος Ανδριόλας.

«Τα στοιχεία που κατατέθηκαν από τον κ Ανδριόλα αξιολογούνται ως αρκετά σοβαρά», τόνισε ο κ Μεϊδάνης σε ερώτηση δημοσιογράφων

για το θέμα αυτό.

Έκανε απολύτως σαφές όμως ότι η διερεύνηση μίας υπόθεσης έχει ως κύριο στόχο να εντοπίσει στοιχεία τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του ποινικού κώδικα και στοιχειοθετούν αδίκημα και δεν σημαίνει ότι οι εμπλεκόμενοι στην έρευνα είναι εξ” αρχής και υπόλογοι.

Την έρευνα για τα αντιπλημμυρικά την ανέθεσε στην αντιεισαγγελέα κα Λαμπροπούλου και θα έχει ως αντικείμενο την εξακρίβωση της ύπαρξης εκθέσεων αυτοψίας επιτροπών και τεχνικών, των αποφάσεων ανάθεσης των εργασιών, τα συμφωνητικά μίσθωσης των μηχανημάτων ιδιωτών και το αν έχουν κατατεθεί στην ΔΟΥ.

Επίσης να γίνει προσδιορισμός των εργασιών για κάθε περίπτωση ξεχωριστά και του χρόνου διάρκειας υλοποίησης τους από τα μισθωμένα μηχανήματα και να διερευνηθεί η νομιμότητα του συνόλου των παραστατικών για την εκτέλεση των έργων αυτών από την αρμόδια υπηρεσία για την δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.

Να εξακριβωθεί δε αν εισπράχθηκαν τα ποσά που εγκρίθηκαν για την πληρωμή των εργασιών αυτών και άλλα.

Σκουπίδια

Προσωπικά ο εισαγγελέας Ηλείας κ Παναγιώτης Μεϊδάνης έχει αναλάβει την έρευνα για το θέμα των σκουπιδιών αφού αφαίρεσε την υπόθεση από την πταισματοδίκη στην οποία είχε ανατεθεί και αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των καταθέσεων.

Αυτό σημαίνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί το αν υπάρχουν αδικήματα που χρήζουν εξέτασης από το δικαστήριο για την επιβολή ποινών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής κατευθύνεται στο να ξεδιαλύνει τις αμφισβητήσεις που υπάρχουν τόσο για το κόστος του μηχανήματος του δεματοποιητή καθώς και για τα ποσά που έχουν διατεθεί για την συνολική διαχείριση των απορριμμάτων στο δήμο Πύργο που περιλαμβάνει από εκτελεσθέντες εργασίας μέχρι και κόστος υλικών που έχουν προμηθευτεί.

Μέχρι στιγμής από την Εισαγγελία που κινείται με άκρα μυστικότητα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα αν και πληροφορίες λένε πως ήδη τα στοιχεία που έχουν προκύψει είναι αρκετά σοβαρά…

Πηγή: iliapress.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα