Έκκληση για ενότητα από τον ΥΠΑΜ

10:23 27/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση για παραμερισμό των όποιων συνδρόμων διάσπασης και διχόνοιας απηύθυνε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, υποδεικνύοντας ότι οι οικονομικές και άλλες δυσκολίες δεν πρέπει να αφήνονται να διαβρώνουν τη συλλογικότητα και την ομοψυχία του κυπριακού λαού.

Σε χαιρετισμό του σήμερα στο Φιλολογικό Μνημόσυνο Εφέδρων Αξιωματικών στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και στα αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών, τον οποίο ανέγνωσε ο Ταξίαρχος Θεοφάνους Θεοφάνης, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι οι πεσόντες Έφεδροι Αξιωματικοί γενναιόδωρα προσέφεραν ότι πολυτιμότερο είχαν για την ελευθερία

αυτού του τόπου και πως η αυταπάρνηση και η αποφασιστικότητά τους θα διατρανώνουν την πίστη για επιστροφή στην πατρώα γη και θα ενισχύει τον αγώνα για απόσειση των κατοχικών στρατευμάτων.

Εξέφρασε ακολούθως την πεποίθηση ότι η αλλαγή στο γεωπολιτικό χάρτη, αλλά και η ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ δημιουργούν μια νέα δυναμική στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό, είπε σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «μας επιτρέπει να ελπίζουμε και σε αλλαγή στάσης του διεθνούς παράγοντα προκειμένου να ασκήσει την επιρροή του προς τον αδιάλλακτο παραβάτη του διεθνούς Δικαίου».

Διεμήνυσε παράλληλα ότι οι οικονομικές και άλλες δυσκολίες δεν πρέπει να αφήνονται να διαβρώνουν τη συλλογικότητα και την ομοψυχία, στοιχεία τα οποία ανέκαθεν, αποτελούσαν χαρακτηριστικό του λαού μας. «Τα όποια σύνδρομα διάσπασης και διχόνοιας, πρέπει να παραμεριστούν» είπε, προσθέτοντας πως «οφείλουμε να πορευθούμε σε κοινά μονοπάτια, σε αγώνα επίτευξης ευημερίας και προόδου για την πατρίδα μας».

«Πρωταρχικός μας στόχος ήταν και παραμένει η δίκαιη επίλυση του εθνικού μας ζητήματος. Μια λύση, που θα επιτρέπει την ανάπτυξη και ευημερία του λαού μας, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας. Το χρωστάμε στους ήρωες μας, αλλά και στις επόμενες γενιές» υπογράμμισε.

Εξέφρασε τέλος θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης, και διαβεβαίωσε ότι, οι προσπάθειές θα συνεχιστούν, μέχρι την επανένωση της πατρίδας μας και τη δικαίωση των αγώνων του λαού μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα