Εκδόθηκε στη Γερμανία ο Αυστριακός που καταζητείτο βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για δωροδοκία

20:07 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για τη Γερμανία αναχώρησε το πρωί ο 50χρονος άνδρας από την Αυστρία ο οποίος συνελήφθη τη Κυριακή το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όταν διαπιστώθηκε ότι το όνομα του βρισκόταν στο stop list επειδή καταζητείτο βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, για αδικήματα δωροδοκίας που έγιναν στη Γερμανία μεταξύ 2003 – 2007.

Ο 50χρονος παρουσιάστηκε εκ νέου σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για συνέχιση της διαδικασίας

έκδοσής του στη Γερμανία. Ο 50χρονος συγκατατέθηκε όπως μεταβεί στη Γερμανία για να δικαστεί και έτσι η Αστυνομία τον παρέδωσε σε κλιμάκιο της γερμανικής αστυνομίας που έφτασε από χθες στην Κύπρο και αναχώρησε.

Ως γνωστόν το Δικαστήριο ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε τη Δευτέρα ο Αυστριακός, ζήτησε όπως αυτός καταβάλει εγγύηση ύψους 75 χιλιάδων ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος μέχρι σήμερα, ημέρα συνέχισης της διαδικασίας έκδοσης του. Ωστόσο ο 50χρονος δεν κατέβαλε την εγγύηση και οδηγήθηκε στα αστυνομικά κρατητήρια.

Υπενθυμίζεται ότι τη Κυριακή το απόγευμα ο Αυστριακός βρισκόταν στο χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας για να αναχωρήσει για την πατρίδα του. Ωστόσο περνώντας από τον έλεγχο διαβατηρίων η Αστυνομία διαπίστωσε ότι το όνομα του βρισκόταν στο κατάλογο των ατόμων που απαγορευόταν η έξοδος από την Κύπρο επειδή καταζητείτο βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, για αδικήματα δωροδοκίας τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2003 – 2007 στη Γερμανία.

Ο 50χρονος κατηγορείται ότι ενώ κατείχε σημαντική θέση σε εταιρεία σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις έλαβε χρηματικό ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου 700 χιλιάδων ευρώ ως δωροδοκία για να προωθήσει συμφέροντα της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα