Έναρξη των εργασιών για κατασκευή και βετλίωση της οδού Παλέ Πασιά στη Λάρνακα

19:03 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την έναρξη των εργασιών από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου για την κατασκευή και βελτίωση της οδού Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα ανακοίνωσε το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο αφορά την αναβάθμιση της οδού Πιαλέ Πασιά που συνδέει την περιοχή των Φοινικούδων και του Κάστρου με την τουριστική περιοχή Μακένζυ καθώς και με τη λεωφόρο Αρτέμιδος που οδηγεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Το έργο, συνολικού μήκους 2 χλμ.

περίπου, διαχωρίζεται σε δύο τμήματα. Το πρώτο τμήμα, μήκους 1 χλμ., από το Κάστρο μέχρι το αλιευτικό καταφύγιο, θα έχει πλατειακό χαρακτήρα με οδόστρωμα από γρανιτόλιθο και θα είναι μονοδρομημένο. Στο τμήμα αυτό θα γίνουν επίσης έργα μέσα στη θάλασσα για τη δημιουργία παραλιακού πεζόδρομου πλάτους 5,5 μ.

Το δεύτερο τμήμα, από το αλιευτικό καταφύγιο μέχρι την έξοδο προς την παραλία Μακένζυ, μήκους επίσης 1 χλμ., περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και την κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου στη συμβολή που συνδέει την παραλία Μακένζυ.

Σε ολόκληρο το έργο θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών με πρόνοιες για την ασφαλή διακίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και ποδηλατόδρομος. Θα τοποθετηθεί επίσης σύγχρονος οδικός φωτισμός και θα γίνει τοπιοτέχνηση και μεταφύτευση των υφιστάμενων φοινικιών.

Το έργο επιπρόσθετα περιλαμβάνει αναβάθμιση του συστήματος ομβρίων υδάτων και εργασίες υπογειοποίησης αρχών κοινής ωφέλειας και ηλεκτρονικών τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, η συνολική δαπάνη του έργου είναι 7,8 εκ. ευρώ περίπου και η διάρκεια κατασκευής του θα είναι 18 μήνες. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Λάρνακας.

Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Λάρνακας και το Ρυθμιστικό Σχέδιο ετοιμάστηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως. Ανάδοχος Συμβολαίου είναι η εργοληπτική εταιρεία «Νέμεσις» ενώ την επίβλεψη του έργου ανέλαβε το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Εξάλλου το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο του έργου, από την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου και για περίοδο τεσσάρων μηνών περίπου το τμήμα της οδού Πιαλέ Πασιά από το αλιευτικό καταφύγιο μέχρι την οδό Σούμπερτ θα μονοδρομηθεί και η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο με κατεύθυνση από το Κάστρο προς την οδό Αρτέμιδος.

Η διακίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση θα διοχετεύεται μέσω των οδών Σούμπερτ, Φιλοπάππου και Τούζ-Χανέ.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό να επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα