Εκλεισαν όλα τα καταστήματα της Burger King στην Κύπρο

19:52 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε κλείσιμο των καταστημάτων της Burger King ανά το παγκύπριο προχώρησε η εταιρεία King Franchises Ltd, θυγατρική του Ομίλου Δημόσιων Εταιρειών Λέιζερ Επενδυτική.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, η King

Franchises προχώρησε ταυτοχρόνως, με νομικά μέτρα, εναντίον της εταιρείας Burger King Europe, ζητώντας πέραν των έξι εκατομμυρίων ευρώ για πραγματικές ζημιές, συν επιπλέον τα διαφυγόντα κέρδη.

Επίσης, η εταιρεία Βurger King Europe πήρε νομικά μέτρα εναντίον της King Franchises, όπως ανακοίνωσε ο Όμιλος Δημόσιων Εταιρειών Λέιζερ Επενδυτική.

Από το κλείσιμο των καταστημάτων και από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της King Franchises, η Λέιζερ Επενδυτική έχει υποστεί επιπρόσθετες ζημιές ύψους 4.558.814 ευρώ, συμφώνως της ανακοινώσεως, αφού προχώρησε σε απομείωση της επένδυσης που είχε στα βιβλία της και η οποία ανέρχεται σε 3.613.575 ευρώ, καθώς και σε αύξηση της πρόβλεψης για επισφαλής απαιτήσεις κατά 945.237 ευρώ.

Σε επίπεδο ενοποιημένων λογαριασμών, το Συγκρότημα αναφέρει ότι υπέστη περαιτέρω ζημιές ύψους 2.211.300 ευρώ, κάτι που οφείλεται στη διαγραφή της υπεραξίας που αφορούσε την απόκτηση της Burger King αλλά και των άυλων στοιχείων Ενεργητικού.

“Η καθυστέρηση στην πιο πάνω ενημέρωση”, προστίθεται στην ανακοίνωση, “οφείλεται στο ότι η εταιρεία έπρεπε να μελετήσει και να υπολογίσει όλα τα πιο πάνω” και “λόγω μη ετοιμασίας των ετήσιων λογαριασμών του 2011 (ευρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης), η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας έχει ούτως ή άλλως ανασταλεί από το ΧΑΚ και η όποια καθυστέρηση δεν έχει επηρεάσει τους μετόχους”.

Ο Όμιλος Δημόσιων Εταιρειών της Λέιζερ Επενδυτικής ανακοινώνει, επίσης, ότι, “μετά και την πώληση της Coffee Beanery που δημιούργησε κέρδος, αλλά και το κλείσιμο των καταστημάτων Burger King, μπαίνει σε μια νέα περίοδο αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης, ούτως ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευθεί τυχόν ευκαιρίες που θα παρουσιασθούν, με στόχο να οδηγηθεί ξανά σε κερδοφόρα πορεία με ουσιαστική για αυτή δραστηριότητα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα