Με αναφορά στο Κυπριακό παρέλαβε το ΥΠΕΞ ο Δ. Αβραμόπουλος

13:13 22/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι τελετές παράδοσης – παραλαβής των Υπουργείων στην Ελλάδα, μετά και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας της χώρας χθες το απόγευμα.
Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Εξωτερικών, ο νέος Υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημείωσε τη δέσμευση του για συνέχεια της στήριξης της Ελλάδας προς την Κύπρο.

Όπως σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, η Ελλάδα θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη και σε πολιτικές που εξασφαλίζουν δίκαιη, βιώσιμη και σταθερή λύση σε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας.

Ο απερχόμενος ΥΠΕΞ, Πέτρος Μολυβιάτης, καλωσόρισε τον κ. Αβραμόπουλο στο Υπουργείο, επισημαίνοντας του πως «το έργο σας δεν θα είναι εύκολο», καθώς «η κρίση δεν άφησε αλώβητο τον τομέα της εξωτερικής πολιτικής». Ο κ. Μολυβιάτης έθεσε ως προτεραιότητα την αποκατάσταση και ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας, καθώς όπως είπε, χωρίς αυτή δεν είναι δυνατή η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Αβραμόπουλος από την πλευρά του έθεσε ως στόχο «να ξαναβρεί η χώρα το κύρος και τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και το διεθνές περιβάλλον και προϋπόθεση γι αυτό, είναι η δημιουργία εθνικού μετώπου μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων και του λαού».

Ο νέος ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε τα στελέχη του Υπουργείου και της διπλωματικής υπηρεσίας ότι θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι αδικίες σε βάρος τους και να βοηθηθούν αποτελεσματικά στην άσκηση των καθηκόντων τους, καλώντας τους να κρατήσουν υψηλά το φρόνημα, το ηθικό τους και το αίσθημα δημοσίου καθήκοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα