Δηλώσεις Μητσόπουλου για οικονομία και υποψηφιότητα Μαλά

16:24 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η έκκληση του Νίκου Αναστασιάδη για εθνική συνεννόηση στην οικονομία καθίσταται ακόμη πιο επείγουσα μετά την επιβεβαίωση της Κυβέρνησης ότι κατέχει την αξιολόγηση της Τρόικας και βρίσκεται σε διαβούλευση μαζί της, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσος Μητσόπουλος ζητώντας άμεση σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών και ένα κοινό σχέδιο δράσης, μέσα από την πλήρη ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων.

Ο Τάσος Μητσόπουλος ανέφερε επίσης

ότι η σοβαρή υποχώρηση της Κύπρου – κατά 11 θέσεις – στην παγκόσμια λίστα της ανταγωνιστικότητας, επιβεβαιώνει δραματικά ότι, αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας, δεν είναι απλά ένα ακόμη δάνειο.

«Για να αντιμετωπίσουμε την κρίση χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που να οδηγεί στην ανάπτυξη, στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Κάλεσε δε τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ να επανεξετάσουν την αρχική τους αντίδραση και να αξιοποιήσουν τη διάθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για κοινή αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών που βρίσκονται μπροστά μας.

«Για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αξιοποιήσουμε θετικές εξελίξεις στο χώρο της ευρωζώνης όπως η χτεσινή σημαντική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», πρόσθεσε.

Επανέλαβε τέλος την έκκληση του Νίκου Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο Χριστόφια να συγκαλέσει άμεσα τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας πως μόνο μέσα από την πλήρη ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων θα υπάρξει κατάληξη σε ένα κοινό σχέδιο δράσης, που θα δίνει ελπίδα στους πολίτες και ενότητα στις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο.

Υποψηφιότητα Μαλά

—————————

Κληθείς να σχολιάσει την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι αντιμετωπίζουν με σεβασμό όλες ανεξαιρέτως τις υποψηφιότητες και τις καλωσορίζουν στα πλαίσια μιας προεκλογικές εκστρατείας «που προσδοκούμε ότι θα κρατηθεί ψηλά σε επίπεδο ήθους και ποιότητας».

Μιας εκστρατείας, είπε, που θα πρέπει να εκπέμψει θετικά μηνύματα προς τους πολίτες και την κοινωνία, ανεβάζοντας τον πήχη του πολιτικού μας πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα