Δάνεια ύψους 81 εκ. σε 240 ΜΜΕ παραχώρησε η Τράπεζα Κύπρου μέσω ΕΤΕπ

17:42 12/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δάνεια συνολικού ύψους 81 εκατομμυρίων ευρώ μέσω αντίστοιχης χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) παραχώρησε σε 240 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η Τράπεζα Κύπρου, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Συγκροτήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις αυτές τιμολογήθηκαν με μέσο επιτόκιο Euribor 6 μηνών + 2,25% περιθώριο, ενώ το υπόλοιπο των δανείων σήμερα ανέρχεται σε 64 εκ. ευρώ.

Η Τράπεζα

διευκρινίζει ακόμη ότι η εκταμίευση των δανείων έγινε μόνο κατόπιν υποβολής προς την ΕΤΕΠ της προβλεπόμενης πληροφόρησης για τις αιτήτριες επιχειρήσεις όπως αυτή καθοριζόταν στη δανειακή σύμβαση μεταξύ της Τράπεζας και της ΕΤΕπ και σχετικής έγκρισης της ΕΤΕπ για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, διασφαλίζοντας πλήρως τη διαφάνεια ως προς το σκοπό χρήσης των δανείων αυτών.

Σημειώνεται τέλος ότι λόγω υποβάθμισης της Τράπεζας το Σεπτέμβριο του 2011, η Τράπεζα Κύπρου προχώρησε στην εξόφληση του δανείου προς την ΕΤΕπ όπως αυτό καθοριζόταν από τη σχετική σύμβαση της Τράπεζας και της ΕΤΕπ, ενώ διατήρησε την τιμολόγηση των επιχειρήσεων στην προνομιακή τιμολόγηση Euribor 6 μηνών + περιθώριο 2,25%.

Keywords
Τυχαία Θέματα