Ομόφωνη η απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου για διορισμό Κυπρή στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου

16:52 12/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Τράπεζας Κύπρου για διορισμό στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος του Γιάννη Κυπρή, μέχρι σήμερα Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο και προεδρεύοντα του ΔΣ της Τράπεζας Ανδρέα Αρτέμη.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυπρή διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη επίγνωση των ευθυνών και του ιδιαίτερα δύσκολου έργου που καλείται να επιτελέσει

“μέσα σε μια κρίσιμη περίοδο για το Συγκρότημα, το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, την κυπριακή οικονομία και γενικότερα την Ευρώπη”.

Ανακοινώνοντας, μετά τη μαραθώνια συνεδρία του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, διάρκειας περίπου πέντε ωρών, το διορισμό, με διετές συμβόλαιο, του κ. Κυπρή στη θέση του παραιτηθέντα Διευθύνοντα Συμβούλου Ανδρέα Ηλιάδη, ο κ. Αρτέμη, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίας του ΔΣ, λόγω απουσίας στο εξωτερικό για λόγους υγείας του Προέδρου της Τράπεζας Θεόδωρου Αριστοδήμου, ευχήθηκε, εκ μέρους του ΔΣ της Τράπεζας, στον κ. Κυπρή αλλά και στον Γιάννη Πεχλιβανίδη, ο οποίος παραμένει στη θέση του Πρώτου Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, “κάθε επιτυχία στο έργο το οποίο αναλαμβάνουν σε μια δύσκολη συγκυρία για το τραπεζικό σύστημα”.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι “με την πολυετή συσσωρευμένη τραπεζική εμπειρία που διαθέτουν και αξιοποιώντας τις δυνάμεις του Συγκροτήματος θα το οδηγήσουν μπροστά, ξεπερνώντας τις όποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει σήμερα”.

Ο Αντιπρόεδρος του Συγκροτήματος διαβεβαίωσε τους κ. Κυπρή και κ. Πεχλιβανίδη ότι το ΔΣ “θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους, καθοδηγητής και συμπαραστάτης στη δύσκολη αυτή πορεία” και κάλεσε τη “μεγάλη οικογένεια του προσωπικού της Τράπεζας να στηρίξουν και να συστρατευτούν με τη νέα ηγεσία τους για τη σύντομη επίτευξη των κοινών μας στόχων”.

“Αμεση προτεραιότητα του Συγκροτήματος παραμένει η ενίσχυση της κεφαλαιακής του θέσης μέσω στοχευμένων ενεργειών, πάντα σε στενή συνεργασία με τις εποπτικές αρχές και το Υπουργείο Οικονομικών”, τόνισε ο κ. Αρτέμη.

Ανέφερε ότι “το Συγκρότημα θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στους στόχους του για αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων και της διατήρησης της υγιούς ρευστότητας ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να στηρίζει τους πελάτες του, την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αρτέμη είπε ότι “ο διορισμός του κ. Κυπρή ήταν ομόφωνος”.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυπρή ευχαρίστησε το ΔΣ για την τιμή που του έκαμε να τον διορίσει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και τον κ. Πεχλιβανίδη για την άψογη μέχρι σήμερα συνεργασία τους.

Ο κ. Κυπρή είπε ότι αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα “μέσα σε μια κρίσιμη περίοδο για το Συγκρότημα, το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, την κυπριακή οικονομία και γενικότερα την Ευρώπη έχουμε πλήρη επίγνωση των ευθυνών μας και του ιδιαίτερα δύσκολου έργου που καλούμαστε να επιτελέσουμε”.

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε τα εχέγγυα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να ενισχύσουμε το Συγκρότημα περαιτέρω για να μπορέσει ν

Keywords
Τυχαία Θέματα