NAYMAXIA ΝΕΛ-ΥΕΝ ΛΟΓΩ BLUE STAR

 Η έγκριση μέσα στην θερινή περίοδο να εκτελεί δρομολόγια το νεότευκτο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Patmos, που η συνολική του αξία ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ προκάλεσε την αντίδραση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου.

Η ναυτιλιακή θεωρεί ότι θίγεται από την είσοδο του συγκεκριμένου πλοίου στην αιχμή της σαιζόν και για το λόγο αυτό ανακαλεί την δρομολόγηση των ταχύπλοων σκαφών της «Άίολος Κεντέρης» και «Αίολος Κεντέρης Ι». Τα πλοία αυτά ήταν να εκτελέσουν δρομολόγια σε Μυτιλήνη,

Μύκονο, Εύδηλο και Σάμο.

Ωστόσο, με ανακοίνωση του το υπουργείο Ναυτιλίας υποστηρίζει ότι «η απόφαση για την ανάκληση των πλοίων στην εν λόγω γραμμή ανήκει αποκλειστικά στην εταιρία και γίνεται με δική της ευθύνη» και επισημαίνει: «η παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη στη δρομολόγηση και τα εγκαίνια του νεότευκτου σύγχρονου πλοίου Blue Star Patmos στο δρομολόγιο Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη σηματοδοτεί ότι ακόμη και σε καιρούς μεγάλης κρίσης, η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να σταθεί όρθια με τις δικές της δυνάμεις και στηρίζει την Περιφέρεια. Ήταν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και «καλής τύχης». Επίσης το ΥΕΝ τονίζει ότι «το πλοίο καλωσόρισαν ο σεβασμιότατος οι τοπικοί φορείς και παράγοντες , αλλά και πλήθος κόσμου, τόσο στη Χίο, όσο και στη Μυτιλήνη, προφανώς γιατί υπάρχει η ανάγκη για σύγχρονες θαλάσσιες μεταφορές, ανεξάρτητα από ονόματα πλοίων και εταιρειών». Στη συνέχεια το ΥΕΝ υπογραμμίζει ότι «η ΝΕΛ με την ανακοίνωση της φέρεται να λειτουργεί με λογικές «αντιποίνων» ή άραγε «εκβιασμού» προς την Ελληνική Πολιτεία και τους κατοίκους των νησιών που θα εξυπηρετούσαν τα συγκεκριμένα πλοία της; Και το πρόβλημα της είναι η παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στα εγκαίνια ενός σύγχρονου πλοίου στο πρώτο του ταξίδι;».

Επίσης το ΥΕΝ επισημαίνει ότι η εταιρεία επικαλείται διάφορες αποφάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών μιλώντας για «εκπρόθεσμες αποφάσεις» και «παρανομίες» και διευκρινίζει: « Αυτό που ισχύει είναι ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών είχε ορισθεί πριν από τις εκλογές και συνέπεσε με την ημέρα της παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Ναυτιλίας» και τέλος η ανακοίνωση του ΥΕΝ αφού αναφέρει ότι όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Ι. Αβραντίνη σε δημοσιογράφο περί «συμφερόντων» με τις οποίες δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις για το πρόσωπο του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, είτε θα πρέπει να γνωστοποιήσει τις γνώσεις αυτές και πληροφορίες του αναλαμβάνοντας πλήρως και το βάρος της απόδειξης τους ακόμη και ενώπιον των αστικών και ποινικών δικαστηρίων είτε θα πρέπει να τις αποσύρει άμεσα και να ζητήσει συγγνώμη καταλήγει: «Η πάλλευκη πολυετής εντός και εκτός Ελλάδας πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική διαδρομή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη δεν μπορεί από κανέναν να τίθεται σε αμφιβολία. Ο Υπουργός συνεργάζεται θεσμικά με τους φορείς της Ναυτιλίας και δεν επιτρέπει τον παραμικρό υπαινιγμό σε βάρος του».

Keywords
Τυχαία Θέματα